dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

soraja vučelić Svet24.si

FOTO: Soraja z novim priimkom, novo torbico in ...

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

koronavirus, zdravstvo, covid-19, bolnišnica-ms Svet24.si

Posledice možne tudi po tistem, ko prebolimo ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

anabel Odkrito.si

Slovenska pevka zbolela za Covid-19

Indira Ekić Njena.si

Indira Ekić pokazala realno sliko svojih oblin

sta
sta
0 20.06.2020 13:49:31

ITALIJA JE PRETRESENA! Zanardi po triurni operaciji v kritičnem stanju, nevrološka slika je pokazala ...

Nekdanji dirkač formule ena Italijan Alex Zanardi je po hudi nesreči, ki jo je utrpel med parakolesarsko prireditvijo v Toskani, v kritičnem stanju.

Štirikratni zlati paraolimpijec se zdravi na intenzivnem oddelku bolnišnice v Sieni, kjer so ga v petek zvečer operirali in dali v umetno komo.

Zanardi je utrpel hude poškodbe glave, po triurni operaciji pa nevrološka slika kaže na zelo resno stanje, so danes sporočili iz bolnišnice v Sieni. Ob njem sta ves čas žena Daniela in sin Niccolo, poroča Ansa.

Triinpetdesetletni Zanardi se je s kolesom na ročni pogon udeležil štafetne preizkušnje Obiettivo Tricolore, v kateri je sodelovalo več kot 50 športnikov invalidov. Na cesti med Pienzo in San Quiricom pa je izgubil nadzor nad kolesom na blagem spustu ter se zaletel v tovornjak.

Alex Zanardi nesreca


Trener italijanske parakolesarske reprezentance Mario Valentini je za Anso dejal, da je Zanardija zaneslo, zadel pa je levo stran tovornjaka. Voznik, ki je po standardnih postopkih italijanske policije v preiskavi, se ni uspel izogniti trku z nekdanjim dirkačem.

Zanardi je na vozičku pristal leta 2001, ko so mu morali po hudi nesreči v ameriški dirkaški seriji cart amputirati obe nogi. Za nekaj časa se je vrnil k dirkanju, od leta 2007 pa se je preusmeril v parakolesarstvo, v katerem je osvojil šest kolajn na olimpijskih igrah, od tega štiri zlate.

Pred tem je med letoma 1991 in 1994 ter še leta 1999 dirkal v formuli 1. Večjih uspehov pa med elito avtošporta ni dosegal.

alex zanardi
Profimedia

Članki iz rubrike