Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 29.04.2020 17:02:20

Zvrti se v glavi, KOLIKO DENARJA! In vse to samo zaradi preložitve tekmovanja!

Reuters
Vodilni mož mednarodne olimpijske družine Thomas Bach je danes govoril o dodatnih stroških zaradi preložitve OI.

Dodatne stroške, ki jih bo imel Mednarodni olimpijski komite (Mok) zaradi preložitve poletnih olimpijskih iger v Tokiu, je ocenil na več 100 milijonov dolarjev oziroma več sto milijonov evrov. "Že vemo, da bomo morali odšteti stotine milijonov dolarjev stroškov zaradi odloga," je dejal Bach, ki je trenutno na sedežu Moka v Lozani. "Zato moramo proučiti in vnovič preveriti vse naše dejavnosti, ki jih izvajamo za izvedbo iger," je dodal.

"Mok bo nadaljeval z izvajanjem operativnega in finančnega dela nalog v okviru dejavnosti, povezanih z odloženimi igrami v skladu s pogodbo za izpeljavo OI 2020, sklenjeno z našimi japonskimi partnerji," je poudaril Bach.Mok je prav z namenom kritja stroškov v primeru morebitne preložitve OI ustvaril finančno rezervo v višini približno ene milijarde dolarjev. OI, ki jih letos zaradi pandemije novega koronavirusa ne bodo izpeljali, bodo v skladu z novim načrtom poskušali izpeljati v Tokiu naslednje leto od 23. julija do 8. avgusta. Seveda pod pogojem, da bo do takrat pandemija pod nadzorom, sicer OI ne bodo prelagali še enkrat.


O tem, da bi bile lahko OI odpovedane, če se pandemija ne bo umirila, je že v torek govoril predsednik organizacijskega odbora Tokio 2020 Joširo Mori v pogovoru za japonski dnevnik Nikan Sports. Da gre tudi za stališče japonske vlade, je danes potrdil japonski premier Šinzo Abe.

Članki iz rubrike