Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

tu
tu
0 28.04.2020 13:55:22

Ostani doma in bodi teniško aktiven: Predsednik ITF v pogovoru s slovensko zvezo razkril marsikaj zanimivega (video)

Teniška zveza Slovenije je v sklopu projekta Ostani doma in bodi teniško aktiven prek videopovezave gostila predsednika Mednarodne teniške zveze (ITF) Davida Haggertyja. Njegovo mnenje je, da se teniški turnirji pred septembrom verjetno ne bodo začeli.

David Haggerty, ki je predsednik ITF od 2015, je o vrnitvi teniških igralcev in igralk na mednarodne turnirje dejal: "Težko je predvidevati. Trenutni datum za vrnitev je sredi julija. A glede na to, da smo mednarodni šport, da veliko potujemo, mislim, da bo to čakanje daljše, kot smo predvidevali. Najverjetnejši termin za vrnitev se mi zdi nekje septembra."

"Odvisni smo od vlad posamičnih držav, saj bodo one odpirale meje in določale ukrepe. Razlike med državami so velike, nekje se že lajšajo ukrepi, tako kot pri vas v Sloveniji, drugod, kot na primer v Afriki, pa virus sploh še ni dosegel vrhunca," je za TZS povedal Haggerty.

Po podatkih ITF je na dan 28. aprila tenis mogoče igrati le v 13 evropskih državah. Poleg Slovenije še na Madžarskem, Češkem, v Slovaški, Estoniji, Latviji, Litvi, Belorusiji, Švedski, Norveški, Danski, Finski in Izraelu. 


Haggerty je v pogovoru za TZS spregovoril tudi o drugih teniških temah. Povedal je, da ITF v sodelovanju z združenjema ATP in WTA pripravlja paket pomoči za igralce, ki so na lestvicah uvrščeni pod 150. mesto. "Na tem zdaj pospešeno delamo. Nekje v tednu dni sledi prva objava o tem projektu. Ob tem pa ima ITF odgovornost tudi do posameznih nacionalnih zvez. Želimo jim pomagati. Tudi trenerjem. Za njih smo odprli stran za brezplačno izobraževanje. Pomagati želimo tudi staršem in igralcem," je dejal predsednik ITF.Hkrati je pohvalil delo nacionalnih zvez, ob tem tudi Slovenije, izrazil zadovoljstvo z novima sistemoma tekmovanja v Davisovem pokalu in pokalu Fed ter bil mnenja, da se tenisu obeta svetla prihodnost tudi po tem, ko bodo kariero zaključili Roger Federer, Rafael Nadal ali Novak Đoković.

"Imamo mlade in atraktivne igralce, ki bodo zavzeli njihova mesta. Podobno je tudi pri dekletih. Za tenis me ni strah, saj je to šport, ki je razširjen po vsem svetu. Samo poglejte na primer olimpijske igre. Tenis je tam med najbolj obiskanimi športi, igralci pa so popularni na vseh celinah," je dodal 62-letni Američan.

Če se vam posnetek spodaj ne prikaže, potem si ga lahko ogledate tudi na TEJ POVEZAVI.

Značke: haggerty, itf, tenis

Članki iz rubrike