Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 28.04.2020 18:08:19

Slovenski športniki želijo dejavno sodelovati v dialogu za pripravo ukrepov

Grega Wernig
Po besedah Dejana Stefanovića, predsednika Sindikata športnikov Slovenije in Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije, slovenski športniki želijo aktivno sodelovati v dialogu za pripravo ukrepov, ki lahko neposredno ogrozijo njihovo zdravje.

Mednarodna organizacija za delo ILO je 28. april razglasila za svetovni dan varnosti in zdravja pri delu. Sindikat športnikov Slovenije in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije sta ta dan izkoristila za pripravo pisma novemu direktorju Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milanu Kreku.

Vsebina sporočila se nanaša na pogoje in usmeritve za skupinske treninge športnikov v času pandemije covida-19, saj so predvsem v nogometu soočeni z dejstvom, da bo za uvrstitev v evropska tekmovanja pod okriljem Evropske nogometne zveze Uefa potrebno zaključiti letošnjo tekmovalno sezono državnega prvenstva.

Pri tem v obeh sindikatih športnikov budno spremljajo dogajanje v drugih primerljivih državah, Hrvaški, Avstriji in Nemčiji, kjer so v nekaterih že začeli z izvajanjem trenažnih procesov v skupinah.Tudi v Sloveniji sta Olimpijski komite Slovenije in Nogometna zveza Slovenije že pripravila nekatera izhodišča usmeritev oziroma protokola, ki je bil sindikalnima organizacijama športnikov predstavljen v delovni verziji.

"Slovenski športniki si želimo aktivno sodelovati v dialogu za pripravo ukrepov, ki lahko neposredno ogrozijo zdravje naših članov, zato vas prosimo, da nam omogočite sodelovanje pri pripravi in implementaciji pogojev oziroma protokola, ki ga bo potrebno upoštevati v primeru organizirane vadbe oziroma tekmovanj," je v pismu poudaril predsednik obeh sindikatov na področju športa v Sloveniji Dejan Stefanović.

Ta je ob tem opozoril, da so v zadnjem času pri svetovnem združenju športnih sindikatov WPA in nogometnih sindikatov Fifpro izvedli številna posvetovanja in pripravili izhodišča, ki jih je po njihovem mnenju potrebno upoštevati pri sprostitvi ukrepov na področju poklicnega športa.

Članki iz rubrike