Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 28.04.2020 17:48:01

Svetovna atletika s pol milijonskim skladom za pomoč poklicnim atletom

Reuters
Svetovna atletika (WA) je v sodelovanju s Mednarodno atletsko fundacijo (IAF) oblikovala poseben sklad v višini pol milijona ameriških dolarjev za pomoč poklicnim atletom, ki so se znašli v finančnih težavah zaradi zaustavitve vseh tekmovanj v času pandemije novega koronavirusa, je danes objavila WA.

Posebna delovna skupina, ki jo bo vodil predsednik WA Sebastian Coe, se bo sestala še ta teden, da bi oblikovala postopke ter načine za dodelitev sredstev posameznicam in posameznikom. Sredstva se bodo neposredno nakazovala prek šestih regionalnih konfederacij, oziroma tako kot bodo te določile.

Poleg Coea so v tej skupini še olimpijska zmagovalca Hicham El Guerrouj, svetovni rekorder na 1500 m, in skakalka s palico Katerina Stefanidi, ki je predstavnica atletske komisije WA, ter člana izvršnega odbora WA Sunil Sabharwal in Abby Hoffman, člani sveta WA Adille Sumariwalla, Beatrice Ayikoru in Willie Banks, član IO IAF Jose Maria Odriozola ter Keith Joseph, generalni sekretar konfederacije Severne in Srednje Amerike ter Karibov.

Značke: atletika, svet

Članki iz rubrike