kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 07.02.2020 20:33:10

Lahko Ljubelj ponovi predstavo tudi v Litiji?

Nasmejane Ljubljančane tokrat doma čaka nekoliko lažji nasprotnik, Konjice.
psno
Na praznik kulture bo ponovno pestro tudi na kegljaških stezah, saj je na sporedu trinajsti krog prvenstva. Največ zanimanja bo prav gotovo za tekmo v Litiji, kamor prihaja zelo vroči Ljubelj.

Tržičani so izkazali v prejšnjem krogu, ko so doma po odlični predstavi ugnali vodilni Proteus. S tem so si odprli tudi pot do četrtega mesta, ki vodi v Evropo. Na tem pa so Litijani, ki dobro vedo, kaj jim prinaša zmaga na tem dvoboju. Vroče gostovanje pa čaka tudi igralce Konstruktorja, ki odhajajo v Novo Gorico. Vodilni Calcit bo tokrat lahko kakšnega igralca tudi spočil, saj jim v goste prihaja zadnjeuvrščeni Hrastnik, ki v gosteh ne predstavlja kakšne večje nevarnosti. Novogoričani sicer kažejo dobre igre, toda žal jim vedno nekaj zmanjka na koncu in ostajajo brez točk. Če se bo tokrat vendarle izšlo celotni ekipi, potem bodo Mariborčani na veliki preizkušnji. Ograjca je odlično startala v drugi del prvenstva. Na veliko preizkušnjo so postavili tudi vodilne Kamničane, ki pa so se takrat uspeli rešiti v remi. Tokrat imajo končno malce lažje delo, saj gostijo Konjice, ki razen izvrstnega Kirbiša v svoji vrsti nimajo razpoloženega igralca. Zadnja tekma pa bo v Postojni, kjer bo Proteus, ki je vodil vseskozi do prejšnjega kroga, ko so izgubili v Tržiču. Tokrat jim v goste prihaja Triglav. Vsekakor nasprotnik, katerega morajo spoštovati in se maksimalno pripraviti na ta dvoboj.



V ženski ligi bo zanimiva tekma v Postojni, kjer bodo gostovale aktualne prvakinje, igralke Triglava iz Kranja. Glede na položaj obeh ekip na lestvici je tokrat Proteus favorit, toda to bodo morale mlade Postojnčanke tudi dokazati na stezah. Zanimiva tekma pa se obeta v Celju, kjer bodo gostovale Tržičanke. Igralke Ljubelja so bile na zadnji tekmi izvrstne doma proti Proteusu. Zato imajo seveda manjšo prednost, seveda če bodo nastopile v kompletni sestavi. Trenerka Celja Ljuba Tkalčič ima kar nekaj problemov s sestavo ekipe. Poleg bolezni, materinstva in drugih zadev je izgubila tudi odlično mlado igralko Patricijo Bizjak, ki je odšla na študij v Estonijo. Žal v nepravem času, saj je ravno postala nosilka Celjank. Na papirju gladko delo bi morale imeti igralke Calcita, ki bodo gostile Remoplast. Kamničanke doma kažejo odlične igre. Toda vseeno bodo morale dobro stopiti v tekmo, saj so Radeljčanke zelo nepredvidljive, poleg tega pa so odlično startale v spomladanski del. Vodilni Miklavž je na domačem terenu favorit proti Brestu. Igralke Miklavža so slabo vstopile v drugi del in doživele dva poraza, na zadnji tekmi pa so se srečno izvlekle v Radljah. Trenutno pa je res, da imajo njihove tekmice, igralke Bresta, obilo težav s sestavo ekipe. Vse je odvisno od tega, v kakšni postavi bodo Cerkničanke prišle v Maribor, saj imajo ogromno težav s poškodbami in boleznimi.



1. A liga moški, 13. krog

Ograjca – Konjice (15.30)

Gorica – Konstruktor (16.00)

Calcit – Hrastnik (17.00)

Litija – Ljubelj (17.00)

Proteus – Triglav (17.30)



1. A liga ženske, 13. krog

Calcit – Remoplast (14.00)

Proteus – Triglav (14.00)

Celje – Ljubelj (15.00)

Miklavž – Brest (16.00)

Impol – prost

Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike