GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 08.11.2019 15:55:35

Slovan zapustil slovensko prvo ligo! Pogoji so nemogoči, dvorana ima prenizek strop!

Grega Wernig
Ljubljanski namiznoteniški klub Kajuh Slovan je Namiznoteniški zvezi Slovenije sporočil, da ne bo odigral povratne tekme kvalifikacij za popolnitev prve slovenske lige. S tem se je odrekel možnosti za igranje v elitni konkurenci, sezono bo odigral v drugi ligi. Zaplet, ki je povzročil precejšnjo zamudo pri začetku lige, naj bi tako dobil epilog.

Potem ko je Skupščina Namiznoteniške zveze Slovenije minuli ponedeljek zavrnila že sprejeto možnost, da bi v prvi ligi namesto desetih igralo 11 ekip, in sprejela sklep, da morata Kajuh Slovan in Športno društvo SU iz Novega mesta odigrati lani neodigrano povratno tekmo kvalifikacij v letošnjih postavah, se je zdaj uresničila napoved, da Ljubljančani tekme (morali bi jo odigrati v soboto, 9. novembra) tudi letos ne bodo odigrali.

Prav Kajuh Slovan je bil tisti, ki je že maja zavrnil igranje. Razlog je bil dvorana, v kateri svoje domače tekme igra Športno društvo SU in ki ne izpolnjuje zahtev mednarodne zveze, ima namreč prenizek strop. "V njej se ne da normalno servirati," je na skupščini potrdil zastopnik ljubljanskega kluba Miloš Peperko Živkovič.



Zanimivo je, da je bil prav on eden tistih, ki so skupščino predčasno zapustili. Tako da ni glasoval za možnost, da ekipi nastopata z igralci, ki so bili lani registrirani za kluba, in ne z letošnjimi. Pred tem je dvignil roko za ligo desetih.

Izid drugega glasovanja v zvezi z igranjem kvalifikacij je bil 9:8 v korist tistih, ki so menili, da je igranje z letos registriranimi igralci boljša možnost.

Značke: namizni tenis, dp

Članki iz rubrike