mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 30.09.2019 20:21:08

Kakšne besede igralcev in kakšno navdušenje navijačev, PREDSEDNIK zaradi hrupa ni prišel do besede

Bobo
Slovenija je športna velesila. Pretirano? Bržčas, a vsaj relativno (na število prebivalcev) to drži kot pribito. Uspehi v ekipnih športih to dejstvo podkrepijo oziroma ga potrdijo, slovenska športna vitrina se polni tudi s košarkarskimi, rokometnimi in odbojkarskimi kolajnami iz največjih tekmovanj. Da ne omenjamo posamičnih športov, ki na sončni strani Alp že tako ali tako cvetijo.

Današnji dan je bil športni dan take vrste, kakršnih bi lahko imeli za izvoz. To je dan, ko Slovenija slavi svoje športne junake. Tako veliko jih je, da jih je treba združevati, tako je bil zadnji namenjen, ne le srebrnim odbojkarjem, ampak tudi kolesarjema (rdeči in zeleni majici iz Vuelte) Primožu Rogliču in Tadeju Pogačarju ter zlatima kajakašema Evi Terčelj in Nejcu Žnidarčiču ter bronastemu kanuistu Luki Božiču.

"Hvala Ljubljana, hvala Slovenija. Vi ste najboljši navijači na svetu. To ste pokazali tako v Stožicah kot Parizu. Vsak od vas si zaslužil srebrno kolajno," je izpostavil Dejan Vinčić in nadaljeval: "Ko vidimo vas, ko vidimo, kako smo združili Slovenijo, ko vidimo, kakšno podporo smo imeli, je precej lažje. Včeraj smo bili razočarani, saj smo si želeli zlato. Ko vas zdaj vidim, to srebro sije kot zlato. Cmok bo sicer še ostal, težko bomo preboleli ta poraz, vendar moramo biti zadovoljni s tem, kar smo uspeli narediti. Brez navijačev nam ne bi."

Tine Urnaut je izpostavil, kako dober občutek je, ko nekomu zapreš usta. Seveda je mislil na dva skalpa – ruskega in poljskega. "Na krilih vašega navijanja smo premagali evropske in svetovne prvake, škoda le, da finale ni bil v Stožicah. Prepričan sem, da bi zdaj slavili zlato medaljo. Vi ste nam dali moč in energijo, da smo naredili fantastičen rezultat. Čeprav nam je bilo po porazu v finalu hudo, zdaj tukaj pred vami spoznavamo, da ima to srebro zlati lesk. Pa kolajna niti približno ni toliko vredna, kot vsa ta čustva, ki se sproščajo, ko ste vi z nami. Na vsaki tekmi in tukaj zdaj."

Podobno je razmišljal tudi Klemen Čebulj: "Vsi smo si želeli zlate kolajne, zato smo bili po finalu precej poklapani. Hitro smo dvignili glave, najprej ponoči, ko smo ob pristanku na Brniku videli, koliko ljudi nas je pričakalo, zdaj ko spoznavamo, kaj smo dosegli in združili Slovenijo, pa je ta kolajna praktično že zlata. Ponosen sem, da sem del te ekipe." In kaj si bo najbolj zapomnil iz letošnjega evropskega prvenstva? "To, da smo bili ekipa, da smo povezali Slovenijo. In to, da ste nas navijači tako bučno podpirali. Brez vas nam to ne bi uspelo. Hvala vam."

Brez Mitje Gasparinija v ospredju seveda ni šlo. "Noro," je bila njegova prva beseda, potem pa se je vrnil nekoliko nazaj: "To, da smo danes tukaj, ni zasluga ene noči. To traja že dolgo časa. Trdo delo nas je pripeljalo sem. To, kar smo doživeli, si želi vsak športnik. Hvala vsem, da nas podpirate." 

In za konec še predsednik odbojkarske zveze Metod Ropret, ki ob glasnem navdušenju navijačev, ni prišel do besede. Voditelju je dejal: "Pa vi nadaljujte, če lahko." Potem pa vendarle uspel povedati nekaj kratkega, a zelo pomembnega: "To je to. To smo Slovenci, združeni v športu. Združeni v navijanju. Vsi skupaj smo neizmerno veseli in ponosni, da lahko te občutke delimo z vami."


Značke: slovenija, odbojka

Članki iz rubrike