janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

revščina Svet24.si

Položaj Slovenca: lani smo živeli malo bolje

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

sta
sta
0 30.09.2019 19:23:19

Mihalinčeva z osebnim rekordom in normo za OI v polfinalu SP

Profimedia
Maja Mihalinec je na 17. svetovnem prvenstvu v atletiki v Dohi v prvem krogu kvalifikacij na 200 m v tretji skupini zasedla četrto mesto z osebnim rekordom 22,78 sekunde. S tem je izpolnila olimpijsko normo za igre v Tokiu ter se uvrstila tudi v polfinale, ki bo v torek ob 20.35 po slovenskem času. Skupno je dosegla 11. izid.

Mihalinčeva je obenem le za šest stotink zaostala za slovenskim rekordom (22,72), ki ga je Merlene Ottey, s tridesetimi medaljami na velikih tekmovanjih ena najboljših atletinj vseh časov, tekla na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah.

Prejšnji osebni rekord je Mihalinčeva dosegla na svoji zadnji tekmi pred SP 3. septembra, ko je na mitingu Mednarodne atletske zveze (Iaaf) v Zagrebu dosegla odmevno zmago z 22,88.

"Čim bolje se bom skušala spočiti. Polfinale je jutri v poznih večernih urah. Moj današnji tek še ni bil idealen, se bom skušala čim bolje spočiti, da bi imela nov hiter tek tudi v polfinalu. Še nekaj stotink me loči od državnega rekorda, šest stotinki je zelo blizu. Zelo vesela bom, če mi uspe že jutri, sicer pa v Tokiu," je povedala Mihalinčeva.


Devetindvajsetletna atletinja je tekla v tretji skupini, v kateri si je delila četrti izid, v njej pa je bila tudi olimpijska zmagovalka v Riu de Janeiru na 100 in 200 m Elaine Thompson iz Jamajke. "Bila sem vesela, da se ji lahko sledila, v zadnjih 50 m sem imela še nekaj moči za stopnjevanje, tako da sem očitno res pametno tekla."

Le tri najhitrejše iz vsake skupine in še šesterica preostalih po času pa so napredovale v polfinale. "Hotela sem priti na tisto tretje mesto. Ko sem prišla v cilj, sem bila malo razočarana. Strah me je bilo, da to ni najbolje. A ko sem videla čas, se je izkazalo, da sem tekla osebni rekord in da bom nastopila tudi na OI v Tokiu. Bila sem presrečna in sem še."

Mozirjanka je v svojem prvem nastopu na tem SP na 100 m le za stotinko zgrešila polfinale, v drugem nastopu pa je tekmovala v njeni močnejši disciplini letos.

"Po teku na 100 m sem vedela, da moram z ogrevanje začeti prej, kot sem na prvi tekmi, da se bolj spočijem, ker je od ogrevalnega stadiona do tekmovališča kar nekaj hoje po vročini. A sem imela zaradi teka na 100 m tudi kar 'muskelfibra', zato sem imela pred tekmo kar nekaj treme in vprašanje, če bo šlo. In je, sedaj me čaka še polfinale, kjer bom znova skušala pokazati vse, kar znam," je napovedala Mihalinčeva.

Izidi:
* kvalifikacije s slovensko udeležbo:
* ženske:
- 200 m:
 1. Dina Asher-Smith (VBr)     22,32
 2. Brittany Brown (ZDA)      22,33
 3. Anglerne Annelus (ZDA)     22,56
...
11. Maja Mihalinec (Slo)      22,78
- 400 m:
 1. Wadeline Jonathas (ZDA)     50,57
 2. Galefele Moroko (Boc)      50,59
 3. Salwa Eid Naser (Brn)      50,74
...
38. Anita Horvat (Slo)       52,73
- koplje:
 1. Huihui Lyu (Kit)        67,27
 2. Christin Hussong (Nem)     65,29
 3. Shiying Liu (Kit)        63,48
 4. Martina Ratej (Slo)       62,87
Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike