nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

Severina, Igor Kojić Svet24.si

FOTO: Potem ko je izbrisala soprogov priimek, ...

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

spar, trgovina, domžale Svet24.si

FOTO: Je slovenske kupce zajela korona histerija?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

STA
STA
0 28.09.2019 20:24:22

Domen Prevc zmagal, Sloveniji dodatna kvota za svetovni pokal

Reuters
V Klingenthalu se bo ta konec tedna končala sezona celinskega pokala, predzadnjo tekmo tega poletja pa je danes zanesljivo dobil Domen Prevc. Slovenija je ob tem dobila dodatno kvoto za svetovni pokal, v katerem bo do novoletne turneje lahko skakalo sedem Slovencev.

V Klingenthalu je Domen Prevc skočil 136 in 131,5 metra, najboljši je bil v obeh serijah, z 261,8 točke pa je konkurenco pustil daleč za sabo.

Drugouvrščeni Klemens Muranka je zbral 248,6 točke, na tretje mesto pa se je v finalu s sedmega prebil Kanadčan Mackenzie Boyd-Clowes z 248,4 točke.

Tretji je bil po prvi seriji Jurij Tepeš, ki se je predstavil prvič v tem poletju, na koncu pa je s 133 in 123 metri ter 234,8 točke zasedel 10. mesto. Pred njim je končal tudi Cene Prevc, ki je s 125 in 133 metri ter 237,5 točke pristal na osmem mestu. Jaka Hvala je bil 14., Žak Mogel 26., Jernej Presečnik pa 29.

V nedeljo bo v Klingenthalu na sporedu še finalna tekma, že zdaj pa je jasno, da bo Slovenija na začetku svetovnega pokala do novoletne turneje lahko nastopala s sedmimi skakalci, saj je Rok Justin dokončno osvojil dodatno kvoto. V skupnem seštevku je sicer padel na drugo mesto za Muranko.

Članki iz rubrike