janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

revščina Svet24.si

Položaj Slovenca: lani smo živeli malo bolje

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

STA
STA
0 28.09.2019 18:27:42

Maja Mihalinec na SP za stotinko zgrešila polfinale

Arsen Perić
Maja Mihalinec je na svetovnem prvenstvu v atletiki v Dohi v teku na 100 m s svojim drugim izidom kariere, 11,32 sekunde, za stotinko zgrešila polfinale in zasedla končno 25. mesto. Na prvenstvu bo Mozirjanka nastopila še v teku na 200 m, ki je njena boljša disciplina v tej sezoni.

"Jah, stotinka sekunde me je ločila od polfinala. Ne morem biti razočarana, hitro sem tekla in je to dober obet za 200 m. Poleg tega imam sedaj dan počitka in se teka na pol stadionskega kroga, ki je moja najboljša disciplina sezone, zelo veselim," je povedala Mihalinčeva po tekmi.

"S trenerjem Srdjanom Djordjevičem bova najprej analizirala to tekmo, gotovo je kaj za popraviti, denimo start, pa tudi v finišu sem bila že hitrejša letos. Na 200 m se bom dobro pripravila in tam pričakujem polfinale. Tekla bom na polno že v prvem krogu kvalifikacij, kjer si želim odteči tudi olimpijsko normo."

Ko je prišla v cilj, je bilo za njo še nekaj skupin ter je bila vse do zadnje v igri za 24. mesto, ki bi ji prineslo naslednji tek.


"Ko sem prišla v cilj, nisem vedela, kaj pričakovati glede končne razvrstitve. Upala sem na osebni rekord, želela sem četrto mesto v skupini, a sem bila peta v zelo močni konkurenci, saj sem imela prijavljen predzadnji izid v skupini. V popolnem brezvetrju sem tekla drugi najboljši čas v karieri. Zadovoljna sem kljub vsemu."

Podrobno pa je opisala startno proceduro, ki je zaradi velikih temperaturnih razlik med klimatiziranim stadionom Kalifa in vročo okolico zelo neobičajna.

"Ogrevala sem se v pokriti dvorani bližnjega Aspire centra, ne na ogrevalnem stadionu, kjer je bilo res prevroče, 39 stopinj Celzija je bilo, ko sem odšla iz hotela. V dvorani je bilo nato 20 stopinj, ko sem prišla ven iz dvorane, pa je sledil dvominutni sprehod zunaj po 40 stopinjah," je orisala prvi del, ter nato nadaljevala:

"V prvi prijavnici, kjer smo bili pet minut, šotor še ni bil povsem ohlajen. Potem smo pet minut hodili po tunelu do druge prijavnice, kjer je bil šotor že zelo ohlajen. Na stadionu sem potem pričakovala večji mraz, a ni bilo tako hudo, pravzaprav je bilo kar toplo, vendar ne vroče."

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike