janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

revščina Svet24.si

Položaj Slovenca: lani smo živeli malo bolje

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

STA
STA
0 28.09.2019 19:52:44

Čeh po kvalifikacijah končal nastope na SP

Ptujčan Kristijan Čeh je drugi dan 17. svetovnega prvenstva v atletiki v Dohi kvalifikacije meta diska končal z 59,55 m na predzadnjem, 31. mestu.

Dvajsetletni in 2,06 metra visoki Ptujčan si je že z nastopom v Dohi izpolnil še zadnji zadani cilj pred sezono, saj je tekmoval na svoji prvi veliki članski tekmi.

Začel je z 59,55 m, nato pa je izida ni več izboljšal, saj je v naslednjih dveh serijah ostal brez izida.

"Sezona je bila dolga, a sem dobro treniral in opravil sem vse, kar smo načrtovali pod vodstvom trenerja Gorazda Rajherja. Šele nekaj dni pred SP sem dobil povabilo, imel sem že teden dni premora. Kljub temu, da nisem vrgel res daleč, pa sem zadovoljen, to je bila nova izkušnja. Nisem bil napet ali nervozen, bil sem sproščen," je povedal novinec v največji svetovni konkurenci.Čeh, velik up slovenske atletike in letošnji evropski mlajši članski prvak, je najmlajši in daleč najvišji v tokratni devetčlanski slovenski ekipi.

"Prvo člansko SP zame ni bilo slabo, s imam pred seboj še veliko atletskih sezon. Pričakujem, da bom kmalu izboljšal slovenski rekord in vrgel prek 64,79 m. Pridno bom treniral pozimi in si želim, da bi naslednje leto tekmoval tudi na olimpijskih igrah v Tokiu," si je še zaželel Čeh.

Je študent agronomije na mariborski kmetijski fakulteti ter živi na kmetiji v Podvincih, okrog pet kilometrov od Ptuja. Zaradi višine in gibčnosti so ga vabili tudi v druge športe, a se je odločil za atletiko.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike