horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 17. septembra

meghan 1 Svet24.si

Velikansko zmagoslavje ob izteku porodniške

Ljubezen Svet24.si

Kako prepoznati tisto čisto pravo ljubezen?

Davor KArničar Svet24.si

»Počivaj v miru, prijatelj moj«

020mv Odkrito.si

Natalija Gorščak: TV SLO je kot tanker, ki se ...

Luka Basi - Seko moja official Thumbnail Njena.si

To je oče Luka Basija!

tina gorenjak Njena.si

Tina Gorenjak v objemu tajkuna

STA
STA
0 06.09.2019 15:27:22

Nemci v četrtfinalu spet premočni za Slovence

Grega Wernig
Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je svojo pot na evropskem prvenstvu v Nantesu končala v četrtfinalu. Po zmagah v predtekmovalni skupini proti Nizozemski in Hrvaški ji je drugo zaporedno kolajno na evropskih prvenstvih preprečila najboljša evropska reprezentanca, Nemčija, ki je zmagala s 3:0.

Prvi slovenski lopar Darko Jorgić je v zadnjih letih že premagoval Dimitrija Ovčarova, tudi tokrat je bil v uvodnem obračunu na dobri poti, da uspehe ponovi. Po zmagah v dveh napetih končnicah je povedel z 2:0, a je nato naslednje tri nize izgubil. Najbližje uspehu je bil v petem, ko je ubranil tri zaključne žoge, četrte pa ne.

Tudi Bojan Tokić se je svoji "nočni mori", nekdanjemu prvemu igralcu sveta Timu Bollu, v posameznih nizih dobro upiral, a na koncu ni osvojil niti častnega. Povsem brez moči pa je bil v tretjem nizu Deni Kožul, Patrick Franziska z njim ni imel večjih težav.

"Prva dva niza je Jorgić odigral odlično, nato pa ni našel odgovora na neugodne servise Ovtcharova, medtem ko je bil Tokić ves čas blizu Bollu, a je naredil preveč drobnih napakic. Proti Franziski, ki je v zadnjem letu naredil največji napredek, je bil žal Kožul brez pravih možnosti, tako da je zmaga Nemcev zaslužena," je današnji dvoboj ocenila Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske reprezentance.


Se pa Urhovi zdi čudno, da so so se slovenski namiznoteniški igralci v četrtfinalu srečali ravno z Nemci. "Še vedno mi ni jasno, kako to, da smo morali v četrtfinalu igrati z Nemčijo, saj smo bili peti nosilci, Nemci pa prvi. Logično bi bilo, če bi igrali z Avstrijci, ki so bili četrti nosilci, ampak zdaj je, kar je. Fantom nimam česa očitati, dali so svoj maksimum," je še povedala selektorka.

* Izid četrtfinala:
NEMČIJA - SLOVENIJA 3:0
Dimitrij Ovčarov - Darko Jorgić 3:2 (-17, -10, 8, 4, 10)
Timo Boll - Bojan Tokić 3:0 (9, 9, 8)
Patrick Franziska - Deni Kožul 3:0 (8, 6, 6)

Značke: namizni tenis, ep

Članki iz rubrike