phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

STA
STA
0 06.09.2019 15:27:22

Nemci v četrtfinalu spet premočni za Slovence

Grega Wernig
Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je svojo pot na evropskem prvenstvu v Nantesu končala v četrtfinalu. Po zmagah v predtekmovalni skupini proti Nizozemski in Hrvaški ji je drugo zaporedno kolajno na evropskih prvenstvih preprečila najboljša evropska reprezentanca, Nemčija, ki je zmagala s 3:0.

Prvi slovenski lopar Darko Jorgić je v zadnjih letih že premagoval Dimitrija Ovčarova, tudi tokrat je bil v uvodnem obračunu na dobri poti, da uspehe ponovi. Po zmagah v dveh napetih končnicah je povedel z 2:0, a je nato naslednje tri nize izgubil. Najbližje uspehu je bil v petem, ko je ubranil tri zaključne žoge, četrte pa ne.

Tudi Bojan Tokić se je svoji "nočni mori", nekdanjemu prvemu igralcu sveta Timu Bollu, v posameznih nizih dobro upiral, a na koncu ni osvojil niti častnega. Povsem brez moči pa je bil v tretjem nizu Deni Kožul, Patrick Franziska z njim ni imel večjih težav.

"Prva dva niza je Jorgić odigral odlično, nato pa ni našel odgovora na neugodne servise Ovtcharova, medtem ko je bil Tokić ves čas blizu Bollu, a je naredil preveč drobnih napakic. Proti Franziski, ki je v zadnjem letu naredil največji napredek, je bil žal Kožul brez pravih možnosti, tako da je zmaga Nemcev zaslužena," je današnji dvoboj ocenila Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske reprezentance.


Se pa Urhovi zdi čudno, da so so se slovenski namiznoteniški igralci v četrtfinalu srečali ravno z Nemci. "Še vedno mi ni jasno, kako to, da smo morali v četrtfinalu igrati z Nemčijo, saj smo bili peti nosilci, Nemci pa prvi. Logično bi bilo, če bi igrali z Avstrijci, ki so bili četrti nosilci, ampak zdaj je, kar je. Fantom nimam česa očitati, dali so svoj maksimum," je še povedala selektorka.

* Izid četrtfinala:
NEMČIJA - SLOVENIJA 3:0
Dimitrij Ovčarov - Darko Jorgić 3:2 (-17, -10, 8, 4, 10)
Timo Boll - Bojan Tokić 3:0 (9, 9, 8)
Patrick Franziska - Deni Kožul 3:0 (8, 6, 6)

Značke: namizni tenis, ep

Članki iz rubrike