Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 05.09.2019 09:31:11

Nadal zanesljivo v polfinalu odprtega prvenstva ZDA

Španec Rafael Nadal, drugi nosilec odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku, se je zanesljivo uvrstil v polfinale zadnjega grand slama sezone. V četrtfinalu je ugnal Argentinca Diega Schwartzmana s 6:4, 7:5 in 6:2, njegov naslednji tekmec pa bo Italijan Matteo Berrettini, ki je izločil Francoza Gaela Monfilsa s 3:6, 6:3, 6:2, 3:6 in 7:6 (5).

Že dan prej sta si polfinale zagotovila Danil Medvedjev, peti postavljeni igralec iz Rusije, in Bolgar Grigor Dimitrov.

Nadal, ki lovi svoj četrti naslov v Flushing Meadowsu in 19. grand slam v karieri, doslej z Berrettinijem, enim izmed presenečenj letošnjega turnirja, še ni prekrižal loparja.

Schwartzman, ki je še osmič izgubil proti Nadalu, se mu je v prvih dveh nizih dobro upiral in se dvakrat vrnil iz izgubljenega položaja, ko je zaostajal že za dva izgubljena servisa, a kaj več Španec ni dopustil.

"Zmagal sem brez izgubljenega niza, a sem se moral močno boriti, posebej ker sem v prvih dveh nizih vodil s 4:0 in 5:1, a potem dvakrat zapored izgubil servis; vem, kako dober je, ko je samozavesten," je dejal 33-letni Nadal.

"Vesel sem, kako sem sprejel izgubljene servise, se soočil s tem in še naprej igral, točko za točko. Zdaj sem v polfinalu. Zelo sem vesel, to mi ogromno pomeni," je po uvrstitvi v osmi polfinale na OP ZDA dejal Nadal.

Ni pa šlo vse popolnoma brez težav, saj je imel Španec nekaj težav s podlaktjo in je za začetku tretjega niza prejel tudi pomoč, a pravi, da se fizično počuti dobro in da upa, da bo do petka, ko ga čaka polfinalni obračun, stoodstotno pripravljen.



Na ženskem delu turnirja drugi polfinalni par sestavljata Belinda Bencic iz Švice in Kanadčanka Bianca Andreescu, igralki se med seboj doslej še nista pomerili. Prva je v četrtfinalu premagala Hrvatico Donno Vekić s 7:6 (5) in 6:3, kanadska najstnica pa Belgijko Elise Mertens s 3:6, 6:2 in 6:3. V drugem polfinalu se bosta pomerili Američanka Serena Williams in Ukrajinka Jelina Svitolina.

Od leta 1999 in Martine Hingis nobena Švicarka ni osvojila turnirja za grand slam, zdaj pa Benciceva upa, da bo ona tista, ki bo Švici prinesla novo lovoriko. Švicarji so pred začetkom turnirja zagotovo več stavili na moška predstavnika, a sta se tako Roger Federer koz Stan Wawrinka poslovila pred polfinalom. Vse švicarske oči so zdaj uprte v 22-letnico. "Bilo bi zelo lepo, če bi se tudi fanta uvrstila v polfinale, a sem vesela, da lahko v polfinalu igram tudi zanju in upam, da ju ne bom razočarala," je dejala Benciceva.

"Seveda so sanje biti številka ena ženskega tenisa ali osvojiti grand slam, ampak do tja je še dolga pot. Se pa lahko vidim tam. Je pa trenutno pomembneje delo in uživanje v tem trenutku. Grem korak za korakom," še pravi Švicarka.

Petnajsto postavljena Bianca Andreescu bo prvič zaigrala v polfinalu turnirja velike četverice, upa pa, da bo postala tudi prva Kanadčanka z lovoriko za zmago na grand slamu. "To bi bilo super. Če na koncu zmagam, lahko tlakujem pot naslednji generaciji teniških igralcev, ne samo Kanadčanom. Mislim, da tudi drugim športnikom po svetu," meni Andreescujeva.

Je pa Kanadčanka prepričana, da v New Yorku še ni pokazala vsega, kar zna: "Nisem še prikazala svojega najboljšega tenisa. Vsak dan sem se odlično borila s tem, kar sem imela na voljo. Mislim, da je to zamen najpomembnejše. Vsako točko skušam odigrati, kot da je zadnja."

V noči na petek po slovenskem času bosta oba polfinalna dvoboja v ženski konkurenci, dan pozneje pa v moški.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike