Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 09.05.2019 18:24:09

Ljubljančani so favoriti na obeh dirkah

Stadion v Petišovcih čaka na prvo letošnjo dirko.
Stane Kadunc
Na spidvej zvezi so že v lanskem letu prišli do zaključka, da je pri nas žal premalo dirk. Žal pa so ugotovili, da k temu botruje tudi pomanjkanje denarja.

Predvsem se kaže pomanjkanje dirk za najmlajše, ki brez njih ne morejo napraviti napredka. Vsi trije klubi so začeli malo bolj delati z najmlajšimi in prvi rezultati so že tu. Mlada Hribovšek in Grmek sta potrditev tega dela. Prišli do načrta, da pri nas obnovijo tudi ekipne dirke. Lani je že bilo nekaj dirk. Pokazale so, da je to dobra zadeva predvsem za najmlajše. Ob tem lahko dozorevajo malce izkušenejši, kot sta Škorja in Ivačič. Za mlade in neizkušene voznike pa bodo te dirke zelo pomembne za nabiranje kilometraže.



Prva dirka tega prvenstva bo v Petišovcih, kjer bo ob šestih zvečer na sporedu obračun domače ST Lendave in AMTK Ljubljane. Lendavčani imajo trenutno dva svoja voznika in to neizkušena Daliborja Bota in Daria Vugrinca, ki imata poleg neizkušenosti in pomanjkanja dirk še obilo težav z materialom. To se opazi, ko jima večkrat odpove motor. No, zdaj bosta imela priložnost, da se bosta naslonila na Krčana Matica Ivačiča, ki jima bo lahko tudi marsikaj svetoval pri pripravi motorjev. Poleg Ivačiča, ki je pred slabim tednom dobro odpeljal dirko za ekipno SP v Nemčiji, bo za Lendavčane še Jernej Hriberšek, ravno tako Krčan, ki je letos napravil lep napredek. Veliko močnejši so pri AMTK Ljubljani, ki bodo v Prekmurje pripeljali dva svoja voznika, Nicka Škorjo, ki se že pripravlja na začetek tekmovanja na svetovni ravni mladinskih dirk, in mladega Anžeta Grmeka, ki je na zadnji dirki v Ljubljani pokazal, da ima pri svojih komaj 14 letih velik talent. Ljubljančane pa bosta okrepila še mladi Nicolas Vincentin iz Italije in Daniel Spiller iz Nemčije, ki je lani že imel odlične dirke v tekmovanju za SP mladincev. Glede na sestavo ekip so gostje iz prestolnice veliki favoriti, saj bodo za njihovo ekipo lahko praktično vsi štirje osvajali točke, medtem ko jih bo za Lendavčane nabiral v glavnem le Ivačič in morda tudi Hriberšek. Obenem pa smo lahko veseli, da bomo lahko ponovno videvali dvoboje med Škorjo in Ivačičem, kar bo seveda dvignilo raven same dirke.



Že v soboto ob četrti uri popoldne pa bo v Ljubljani na sporedu povratna dirka med obema kluboma. Na tej dirki bo verjetna razlika še malo občutnejša, saj tako Italijan kot Nemec veliko bolje poznata stezo na stadionu Ilirije in seveda še dosti lažje vozita po njej. Po napovedih iz obeh klubov, Igorja Kolenka iz Lendave in Franca Kalina iz Ljubljane, bosta ekipi nastopili na obeh dirkah v enakih postavah. Vsekakor bo Ljubljana po treh tednih ponovno imela zelo zanimivo dirko.

Galerija

Članki iz rubrike