zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

ZŠIS-POK
ZŠIS-POK
0 06.05.2019 20:52:46

Že po točke za Tokio

Luka Trtnik
ZŠIS-POK
V Laškem se v sredo, 8.5., začenja 16. Slovenia Open Thermana Laško, ki velja za največji turnir za športnike invalide v namiznem tenisu.

Več kot 450 športnic in športnikov iz 45 držav bo v štirih dneh odigralo več kot 2200 iger! Svetovna elita v Laškem zbira točke za nastop na paralimpijskih igrah v Tokiu. Od srede do sobote se bo igralo od 9.00 do 21.30, vstop v dvorano Tri lilije pa je brezplačen.


"Prepričan sem, da se bo naša reprezentanca izkazala na domačem turnirju, kjer pa jo čaka izjemna konkurenca, zato bo tudi vsaka zmaga lep uspeh. Na tem mestu bi se tudi priporočil in v dvorano Tri lilije povabil mlado in staro, da vidijo na delu najboljše na svetu," je pred začetkom tekmovanja dejal trener slovenske vrste Darko Kojadinović.

Slovenske barve bodo branili Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Bojan Lukežič, Primož Kanlcer in Luka Trtnik. Vsi se bodo uvodoma pomerili v posamični konkurenci, potem pa še v ekipnih obračunih.Izkušena organizacijska ekipa v Laškem ima za sabo dva nedavna vrhunska dogodka - v zadnjih dveh letih je v Laškem in Celju pripravila evropsko in svetovno prvenstvo."Že 15 let prirejamo turnirje, vsako leto se radi vračajo. Laško je tudi pravo mesto za priprave, morda manjka le klima v dvorani Tri Lilije. Športniki se lahko osredotočijo samo na turnir, in Laško je enkratno mesto za priprave za vrhunske športnike. Spet smo šokirali svet in Mednarodno namiznoteniško zvezo. V Laškem bomo gostili največji turnir v zgodovini, pa najsi gre za šport invalidov ali pa šport neinvalidov. Turnir v Laškem je najbolj pomemben turnir za kvalificiranje na paralimpijske igre v Tokiu. V vsaki kategoriji imamo po deset najboljših igralk in igralcev," je pred začetkom tekmovanja dejal nekdanji slovenski, zdaj pa britanski selektor Gorazd Vecko, ki je tudi tehnični direktor tekmovanja v Laškem.

Članki iz rubrike