mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ZŠIS-POK
ZŠIS-POK
0 06.05.2019 20:52:46

Že po točke za Tokio

Luka Trtnik
ZŠIS-POK
V Laškem se v sredo, 8.5., začenja 16. Slovenia Open Thermana Laško, ki velja za največji turnir za športnike invalide v namiznem tenisu.

Več kot 450 športnic in športnikov iz 45 držav bo v štirih dneh odigralo več kot 2200 iger! Svetovna elita v Laškem zbira točke za nastop na paralimpijskih igrah v Tokiu. Od srede do sobote se bo igralo od 9.00 do 21.30, vstop v dvorano Tri lilije pa je brezplačen.


"Prepričan sem, da se bo naša reprezentanca izkazala na domačem turnirju, kjer pa jo čaka izjemna konkurenca, zato bo tudi vsaka zmaga lep uspeh. Na tem mestu bi se tudi priporočil in v dvorano Tri lilije povabil mlado in staro, da vidijo na delu najboljše na svetu," je pred začetkom tekmovanja dejal trener slovenske vrste Darko Kojadinović.

Slovenske barve bodo branili Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Bojan Lukežič, Primož Kanlcer in Luka Trtnik. Vsi se bodo uvodoma pomerili v posamični konkurenci, potem pa še v ekipnih obračunih.



Izkušena organizacijska ekipa v Laškem ima za sabo dva nedavna vrhunska dogodka - v zadnjih dveh letih je v Laškem in Celju pripravila evropsko in svetovno prvenstvo.



"Že 15 let prirejamo turnirje, vsako leto se radi vračajo. Laško je tudi pravo mesto za priprave, morda manjka le klima v dvorani Tri Lilije. Športniki se lahko osredotočijo samo na turnir, in Laško je enkratno mesto za priprave za vrhunske športnike. Spet smo šokirali svet in Mednarodno namiznoteniško zvezo. V Laškem bomo gostili največji turnir v zgodovini, pa najsi gre za šport invalidov ali pa šport neinvalidov. Turnir v Laškem je najbolj pomemben turnir za kvalificiranje na paralimpijske igre v Tokiu. V vsaki kategoriji imamo po deset najboljših igralk in igralcev," je pred začetkom tekmovanja dejal nekdanji slovenski, zdaj pa britanski selektor Gorazd Vecko, ki je tudi tehnični direktor tekmovanja v Laškem.

Članki iz rubrike