Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 15.04.2019 20:29:53

ACH v finalu do vodstva z 2:0

Bobo
Odbojkarji ACH Volleyja so le še zmago oddaljeni od 16. naslova državnih prvakov. Drugo tekmo finalne serije proti Calcitu so v Kamniku dobili bolj zanesljivo kot prvo, saj je bil rezultat 3:0 (23, 17, 19).

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 850, sodnika: Markelj, Pevc.
* Calcit Volley: Hribar, Bregar 4, Golob, Jereb, Ratek 2, Vidmar 4, Babkov 13, Štalekar 6, Lakner, Kotnik 4, Štembergar Zupan 7, Ivković 2, Lazar.
* ACH Volley: Kovačič, Purič 7, Pavlović, Satler, Brulec, Đirlić 13, Okroglič, Mantha 2, Vilimanović 3, Pokeršnik 11, Videčnik 3, Polujan 13.

ACH je resno vzel opozorilo Kamničanov s prve tekme, ki je končala z izidom 3:2, da bodo morali, če hočejo Kamničane premagati, pokazati odbojko, kot jo najbolje znajo. Tokrat so bili zelo prepričljivi, po izenačenem prvem nizu so pritisnili s servisi, si že na začetku nizov priigrali prednost (v drugem nizu 11:3, v tretjem 12:3), ki so jo z zanesljivo igro držali do konca. Boljši so bili v vseh elementih, nekoliko so jim olajšali delo tudi Kamničani, ki so storili veliko napak pri servisu.

Polna dvorana v Kamniku je izenačeno tekmo videla le v prvem nizu, ko sta se ekipi do izida 18:18 izmenjavali v vodstvu, nobena si ni priborila več od točke prednosti. ACH je prvič za dve točki povedel po asu Dika Puriča, Matic Videčnik je vodstvo še povišal, domači so se še približali, po bloku Timofiju Polujanu na 23:24, a je Polujan svojo napako popravil in ljubljanski ekipi zagotovil vodstvo z 1:0.

V drugem nizu so prvaki takoj povedli, po odličnih servisih Petra Đirlića je bilo na semaforju hitro 3:11. Kamničani se sicer niso predali, a igra tekmecev je bila tokrat predobra, da bi lahko naredili kakšno večjo serijo in se nevarneje približali. Najbližje so prišli na -4, a gostujoči trener Matija Pleško je znal v pravem času vzeti odmor, po katerem so njegovi varovanci dodali plin in se spet odlepili.

Enako velja za tretji niz, ki so ga Ljubljančani začeli z vodstvom 12:3, za katerega so bili spet najbolj zaslužni servisi Đirlića. Kamničani so nato tekmece najbližje so prišli na pet točk zaostanka 18:23, toda več jim zanesljivi zmaji niso dopustili.

Pri ACH Volleyju sta bila s 13 najučinkovitejša Petar Đirlić in Timofij Polujan, na drugi strani jih je Dimitrij Babkov prav tako dosegel 13.

Tretja tekma bo v četrtek v Tivoliju.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja:
"Rezultat je običajno odvisen od tega, koliko ti nasprotnik dovoli igrati in koliko si zaradi tega sam razigran. V prvem nizu smo se 'tipali', to smo si tudi želeli in razmišljali o vsaki naslednji točki, predvsem pa nismo zaspali tako kot na prvi tekmi pri vodstvu z 12:4 v četrtem nizu. Takrat smo si marsikaj privoščili in tekmo zakomplicirali. Danes smo se na ta račun skušali bolj zbrati, prvi niz je bil takšen, potem pa se je še enkrat več pokazalo, da ko enkrat pridemo do razlike, nas je v Sloveniji težko uloviti in premagati. No, tudi to se tu in tam dogaja, ampak bolj zaradi nas samih."

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja:
"Prvi niz se je igral točko za točko, Ljubljančani niso našli pravega ritma, veliko napak so naredili na svoj servis, vendar tudi mi, toda že v prvem nizu smo naredili preveč napak na 'lahkih' žogah. Imeli smo slabe podaje, slabe odločitve. Če želiš premagati ACH, moraš biti v vseh elementih bistveno boljši, mi smo zatajili, posledično pa nam je padla samozavest za nadaljevanje tekme."

Značke: odbojka, dp, ach

Članki iz rubrike