IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 21. aprila

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

sarec marjan1 - profimedia Svet24.si

Kot ga (ne) poznate: ko Šarca podcenjujejo kot ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 10.02.2019 02:31:22

Strelčevi in Stoklasu najmanj bron

Za Brigito Strelec je še en odličen dan, saj je priigrala najmanj bron.
psno
Prvi dan tekmovanja na svetovnem pokalu na Češkem v članski konkurenci je odprla Brigita Strelec.

Nasprotnica ji je bila Srbkinja Jasmina Andjelković. Ta je lani na svetovnem prvenstvuv Romuniji v četrtfinalu izločila našo Evo Sajko in prišla do medalje. Tudi tokrat je bil obračun zelo izenačen. Na koncu pa je Strelčeva vendarle strla odpor nasprotnice in zmagala v kegljkih s 638:635. Takoj za njo je na steze stopila Mariborčanka Eva Sajko. Toda imela je veliko smolo, da ji je žreb naklonil Hrvatico Ano Jambrović. Čeprav je Eva, ki sicer igra v Avstriji, dobro odigrala, ni imela možnosti in izgubila z 1:3 (618:666). Hrvatica je tako dosegla daleč najboljši rezultat v prvem krogu, medtem ko je Brigitin rezultat drugi po vrednosti. O smoli Sajkove z žrebom veliko pove podatek, da bi v kar petih dvobojih zanesljivo zmagala, njen rezultat pa je bil celo peti po vrednosti.

Takoj po koncu prvega kroga, so igralke odigrale še četrtfinalne dvoboje. Strelčeva je imela za nasprotnico odlično Nemko Alino Dollheimer. Hitro pa ji je dala vedeti, da je pač trenutno dosti boljša, in si hitro nabrala visoko prednost. Potem pa je lahko svoj ritem močno umirila. Zmagala je s 3:1 (596:541). To je seveda pomenilo, da ima Brigita zagotovljen najmanj bron. Za finale pa se bo zjutraj udarila s Hrvatico Jambrovićevo, ki je blestela tudi v drugem krogu (658).

V moški konkurenci pa je za nas led prebil Matej Lepej, ki se je pomeril s Srbom Igorjem Kovačićem. Naš Pivčan je hitro položil orožje pred odličnim Srbom in gladko izgubil s 0:4 (596:673). Zelo razpoložen pa je bil kasneje Madžar Tamas Kiss, ki se je zaustavil pri kar 695 podrtih kegljih. V istem času je nastopil tudi naš drugi predstavnik Uroš Stoklas. Čeprav je Trboveljčan že pravi veteran, se je dobesedno "razbesnel" nad mladim Avstrijcem Martinom Rathmayerjem in ga odpihnil s 4:0 (670:595). To je bil absolutno četrti rezultat prvega kroga.

Za vstop v polfinale pa je Stoklas imel za nasprotnika že omenjenega Madžara Kissa, nekdanjega svetovnega prvaka in aktualnega svetovnega rekorderja. Toda Uroš, ki igra za Zaprešić, se je praktično brez pretiranega spoštovanja lotil Madžara. Slednji sploh ni mogel dojeti, da mu lahko parira. Na koncu je Stoklas ob bučnem navijanju v dvorani izločil Madžara s kar 4:0 (661:627), kar je prineslo še eno medaljo za slovensko kegljanje. Zdaj smo na štirih in upravičeno si lahko nadejamo, da je ujamemo tudi prejšnji svetovni pokal v Straubingu, seveda, če posrebrimo dva brona. Nasprotnik Stoklasa bo Slovak Erik Kuna, ki ga bomo imeli priložnost videti prihodnjo soboto tudi v Mariboru, tako kot Srb Zavarka, ki je bil s 679 podrtimi keglji najboljši v četrtfinalu.

Galerija

Članki iz rubrike