Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 07.02.2019 22:22:17

Težko bo ponoviti Straubing

Mašo Miklavec, ki bo prihodnji teden imela rojstni dan, čaka težka naloga na uvodu.
psno
Na naš praznik, dan kulture, se bo v Prerovu na Češkem začel kegljaški svetovni pokal za posameznike.

Ta kraj je zelo srečen za slovensko kegljanje. V oktobru leta 2003 je bil tam ekipni svetovni pokal. Takrat se je prvič in zadnjič zgodilo, da sta dve slovenski ekipi stopili na najvišjo stopničko. To je uspelo Miroteksu (zdaj Celje) in moški ekipi Triglava iz Kranja. Med našimi udeleženci bodo trije, ki bodo lahko obujali spomine na ta veliki podvig. To so Brigita Strelec, ki je takrat še kot mladenka igrala za Celjanke in se veselila prvega velikega uspeha. Tokrat bo tu v vlogi igralke in trenerke. Tako kot takrat pa bo v vlogi trenerja Albin Juvančič, ki bo tokrat dvojno obremenjen. Najprej bo vodil mlajše člane, potem pa še prvič članice. Med igralci pa se bo tega velikega slavja lahko spominjal tudi Uroš Stoklas, ki je takrat igral za kranjski Triglav zdaj pa bo nastopil za našo reprezentanco.

Prvi dan je namenjen tekmovanju med mlajšimi člani. Že ob deveti uri bodo z nastopi v prvem krogu začela dekleta, potem pa bodo nadaljevali fantje. Po koncu prvega kroga pa bodo na sporedu že tekme četrtfinala. Enak spored je tudi za soboto, ko bodo tekme v članski kategoriji. V nedeljo pa bodo tekme polfinala in finala v vseh konkurencah.

Med mlajšimi članicami bosta nastopili Kranjčanka Anja Forštnarič in Postojnčanka Maša Miklavec. Omenjeni igralki bo vodila njuna trenerka Brigita Strelec, ki pred začetkom tekmovanja dejala: "Tako Maša kot Anja sta bili v letošnji sezoni še najbolj standardni, zato sta si priborili tudi ta nastop na Češkem. O naših možnostih težko predvidevam. Veliko bo odvisno od žreba. Če imaš smolo, potem naletiš na najhujšega tekmeca in je lahko hitro konec. Z malce sreče pa preživiš prvi dan in potem nastopiš v polfinalu. Podobno razmišljam tudi za moje nastope. Želja mi je, da zadržim svoj trend odličij na velikih tekmovanjih."

Trener fantov pa je Albin Juvančič, ki je poklical Postojnčana Žigo Požarja in Gašperja Kraglja iz Ankarana. Tudi on je bil podobnega mnenja kot njegova partnerka Brigita. Ob tem je dodal: "Žiga v letošnji sezoni kaže odlične rezultate v Proteusu, ki so v veliki meri tudi pripomogli, da so Postojnčani visoko na lestvici. Tudi Gašper je postal nosilec v Ankaranu. Upam, da bo vsaj eden imel malo sreče, da bo potem lahko pokazal svojo pravo vrednost. Za članice pa lahko rečem samo, da bosta nastopili trenutno naši najboljši igralki. Brigita je trenutno najboljša igralka 1. A lige, pa tudi Eva Sajko, ki igra v Avstriji, se nahaja na vrhu avstrijske elitne lige. Upam na dobre rezultate, Straubing oziroma Nemčijo pa bo težko ponoviti."

Članice z nastopi začnejo v soboto ob deveti uri. Tudi pri članih imamo dva igralca, igrala bosta Matej Lepej, član Konstruktorja, in Uroš Stoklas, ki igra na Hrvaškem pri Zaprešiću.

Cilj naše ekspedicije se je približati rezultatom izpred dveh let v Nemčiji, kjer smo osvojili dva srebra in dva brona in bili edina država, ki je bila uspešna v vseh štirih konkurencah. Poleg tega smo tam osvojili še dve četrti mesti v mešanih dvojicah.

Sam žreb na koncu ni bil ravno prijazen za naše igralce. Anja Forštnarič, Žiga Požar in Uroš Stoklas so dobili za nasprotnike Avstrijce, Maši Miklavec je žreb namenil nemško igralko. Malce boljše jo je odnesel Ankarančan Kragelj, ki je dobil soseda Italijana. Izredno težki nasprotnici pa sta potegnili naši članici. Strelčeva bo izzvala Srbkinjo Jasmino Andjelković, medtem ko Evo Sajko čaka odlična Hrvatica Ana Jambrović. Morda najtežjo nalogo pa ima Pivčan Matej Lepej, ki ima za nasprotnika odličnega Srba Kovačića, ki trenutno spada med peterico najmočnejših igralcev na svetu.

Galerija

Članki iz rubrike