Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 03.01.2019 15:14:58

Kritiki zahtevajo nove dopinške sankcije za Rusijo

vszi
Rusija je v novih težavah, saj do 31. decembra, ko je bil rok, ni predala pomembnih podatkov iz ruskega protidopinškega laboratorija, zato odbor športnikov Svetovne protidopinške agencije (Wade) in nekatere države zahtevajo nove sankcije proti njej.

Športniki so zapisali, da so zelo razočarani, ker se ruske oblasti niso držale postavljenega roka, od pritožbenega odbora pa pričakujejo, da bo Ruse razglasila za neskladne z zahtevami za odpravo sankcij.

Omenjeni rok za oddajo podatkov iz laboratorija v Moskvi je bil postavljen septembra, ko je Wada umaknila prepoved Ruski protidopinški agenciji, s tem pa je odprla pot postopne vrnitve ruskim športnikom na vsa tekmovališča. Že takrat so se oglasili kritični glasovi, predvsem predstavnikov športnikov ter ZDA in Velike Britanije, češ, da gre za prehitro odpravo sankcij.


V skladu s takratno odločitvijo so predstavniki Wade v Rusijo odpotovali decembra, a podatkov, ki so jim bili obljubljeni, niso dobili. Pojavili so se novi dvomi, glasni so bili tudi očitki športne javnosti na račun Wade, ki je zagovarjala stališče, da Wada ne sme umakniti prepovedi, dokler ne dobi zahtevanih informacij.

"Vse manj od tega bomo razumeli kot napako Wade v boju za čiste športnike," so zapisali predstavniki odbora športnikov pri Wadi. Organizacija naj bi po zadnjem zapletu o nadaljnjih ukrepih razpravljala na srečanju 14. in 15. januarja.

V torek je prvi mož ameriške protidopinške agencije Travis Tygart sporočil, da ga neupoštevanje dogovora s strani Rusije ni presenetil. "Ni presenečenje, da so Rusi rok ignorirali. Čas je, da Wada preneha s tem in takoj ukrepa," je pozval Tygart.

Značke: šport, rusija, doping

Članki iz rubrike