Katja Tratnik Odkrito.si

Voditeljica z leto dni starejšim Nemcem na ...

papež frančišek Svet24.si

VIDEO: Odmikal jim je prstan, ni hotel, da ga ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

princ harry Svet24.si

Princ Harry "odstavil" prijatelja, ker mu je ...

01_Tanja_Žagar Njena.si

Iskreno priznanje Tanje Žagar šokiralo gledalce

Jessie J Najstnica.si

Jessie J pokazala celulit in navdušila

STA
STA
0 02.01.2019 13:28:07

DAN pred abrahamom se je oglasila SCHUMACHERJEVA DRUŽINA: "Lahko ste prepričani, da je Michael..."

Nekdanji sloviti nemški dirkač v formuli 1 Michael Schumacher bo v četrtek praznoval 50. rojstni dan, njegova družina pa je danes - v pomanjkanju informacij o njegovem zdravstvenem stanju po nesreči pred petimi leti na smučišču v francoskem Meribelu - zaprosila javnost za razumevanje in zapisala, da je v najboljših rokah.

"Lahko ste prepričani, da je Michael v najboljših rokah in da smo naredili vse v njegovo dobro. Zelo smo veseli, da bomo jutri skupaj z vami praznovali Michaelov 50. rojstni dan, hkrati pa sledimo njegovi želji o zasebnosti pri tako občutljivi temi, kot je njegovo zdravje," je v današnji izjavi za javnost med drugim zapisala njegova družina.

Pred petimi leti je usoda kruto zaznamovala življenje enega najboljših športnikov vseh časov. Nekdanji sedemkratni svetovni prvak formule 1 je v smučarski nesreči 29. decembra 2013 dobil hude možganske poškodbe, njegovo zdravstveno stanje pa je še zdaj ena najbolje varovanih skrivnosti v športnem svetu.Nemški zvezdnik je preživel leta in desetletja za volanom izjemno močnih in hitrih dirkalnikov - celotno kariero je prestal skorajda brez večjih poškodb, le leta 1999 si je v trčenju v Silverstonu zlomil nogo. Po koncu kariere pa se je ponesrečil med smučanjem. Decembra 2013 je padel v Meribelu, pri čemer niti ni bil preveč hiter, nosil je tudi zaščitno čelado, le izjemno nesrečen splet okoliščin ga je v trenutku iz zvezdniškega sveta spravil v povsem drugačen položaj.

Posledice padca so bile hude poškodbe možganov; več mesecev je bil v življenjski nevarnosti, pozneje so ga iz bolnišnice preselili v domačo oskrbo. Vila Schumacherjev v Glandu ob Ženevskem jezeru je od septembra 2014 trdnjava dobro varovane skrivnosti, dostop do tja imajo le redki. Uradnih informacij o tem, kakšno je njegovo zdravstveno stanje, je zato zelo malo.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike