nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 02.01.2019 12:59:08

Rafael Nadal odpovedal Brisbane

Po dveh dneh treningov je Španec Rafael Nadal odpovedal udeležbo na turnirju v Brisbanu, kjer bi se moral, potem ko je bil v prvem krogu prost, pomeriti s Francozom Jo-Wilfried Tsongajem. Kot razlog je navedel poškodbo stegenske mišice leve noge, zaradi katere se je prejšnji teden odpovedal nastopom na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju.

Čeprav je drugi igralec sveta naslednji teden prijavljen za turnir v Sydneyju, je zelo verjetno, da bo prvi letošnji grand slam turnir, odprto prvenstvo Avstralije, ki se začne 14. januarja, začel brez priprav. Podobno je bilo že lani, ko je imel težave s kolenom, in je nato v četrtfinalni dvoboj predal Marinu Čiliću.


"Šel sem trenirati, saj se počutim bolje kot pred dnevi, vendar smo nato opravili magnetno resonanco, ki je razkrila manjšo poškodbo stegenske mišice. Ni nič hudega, vendar zdravniki so mi odsvetovali igranje. Če bi se stanje poslabšalo, bi moral počivati vsaj en mesec," je dejal Nadal.

Zmagovalec sedemnajstih turnirjev za grand slam je zadnji dvoboj odigral v začetku septembra v polfinalu odprtega prvenstva ZDA. Tudi tedaj pa ga zaradi bolečin v kolenu ni končal. Nato je izpustil celotno azijsko turnejo, Pariz in zaključni turnir v Londonu. Lani je zaradi zdravstvenih težav odpovedal skupno deset turnirjev.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike