uros steklasa Odkrito.si

Znana Slovenca dahnila usodni da

Sara Carbonero, iker casillas Svet24.si

Potem ko je Casillasa na cedilu pustilo srce, ima ...

dvojčka Petisvet.si

Večno mladi in igrivi - rojeni v znamenju Dvojčka

karel destovnik - kajuh Svet24.si

FOTO: V Šoštanju šokirani: albanski orel na ...

katarina bencek 1 Svet24.si

Katarina Benček izdala knjigo z vročo vsebino: ...

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

tanja žagar miki šarac Njena.si

Zakaj Tanja Žagar sinčka ne bo izpostavljala ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 07.12.2018 21:16:53

Lahko Konstruktor dokonča delo?

Mariborčani imajo izjemno priložnost, da napravijo korak naprej.
psno
Sobota bo namenjena povratnim tekmam prvega kroga v kegljaški evroligi.

Največ zanimanja bo seveda za gostovanje naših prvakov, igralcev Konstruktorja, ki bodo igrali na Madžarskem v Repcelakiju, ki leži v bližini Sombotela in je oddaljen dobrih 200 kilometrov od Maribora. Na prvi tekmi so Mariborčani ustvarili zelo ugoden rezultat, saj so zmagali s 6:2. Resda niso osvojili mnogo nizov, toda izid je več kot ugoden. Tako jih pelje v naslednji krog vsaka zmaga ali remi in minimalni poraz. Določena prednost je na strani Štajercev, saj bodo postavljali na postavljeno postavo, zato bo zelo obremenjena udarna trojka v njihovi vrsti Timi Jurančič, Matej Lepej in Aleš Blaž. Če bodo vsi trije uspešni, bo delo odlično opravljeno. To pa seveda ne pomeni, da ostalim trem ne bo treba dodati dodatnih kamenčkov za popolnitev mozaika. Uvrstitev v drugi krog bo za Konstruktor velik uspeh. Morda je malce nerodno za naše prvake, ker je moral zaradi bolezni doma ostati trener in tudi novi selektor Bojan Pihlar, toda fantje so odločni, da bodo svojega trenerja razveselili z dobrimi novicami. Vlogo trenerja in vodje ekipe bo opravljal nekdanji igralec Robert Simonič.

Na gostovanje pa so odšle tudi Kranjčanke, ki so se odpravile na dolgo pot v Targu Mures v Romuniji. To mesto in samo kegljišče zelo dobro pozna Brigita Strelec, ki je bila tam večkrat v dresu Celja. Običajno je bila tam tudi zelo uspešna in se kar dobro spoprijateljila s sicer težkimi stezami. Vsekakor bo svojim mlajšim soigralkam s svojimi nasveti v veliko pomoč.

Trener Albin Juvančič je pred odhodom dejal: "Za mlajše igralke bo to kar zelo utrudljiva pot. Tekma jim bo dobra preizkušnja za nabiranje prepotrebnih izkušenj. Upam pa, da bodo tokrat vse bolj zbrane in ne toliko pod pritiskom in bodo opravile boljše nastope." Kranjčanke so sicer doma izgubile s kar 1:7, zato si lahko obetamo malce boljšega odpora naše vodilne ekipe v elitni ženski ligi.

V vlogi domačink pa bodo tokrat le aktualne prvakinje, igralke Celja, ki bodo gostile SKK98 Poing iz Nemčije. Varovanke trenerja Lada Gobca so v Nemčiji sicer zelo visoko izgubile. toda igrale so v močno pomlajeni postavi, ki je seveda tudi zelo neizkušena. Tokrat bo Gobec predvidoma lahko računal na Anjo Kozmus, kar bi bil lahko obet za bolj ugoden rezultat. Žal pa Gobec več ne more računati na Nado Savič, ki je trenutno na porodniškem dopustu in spomladi pričakuje naraščaj. Za samo tekmo je trenerska legenda Gobec dejal: "Seveda si želimo ugodnega rezultata in tudi zmage, toda malce dvomim, da bi nam to lahko uspelo. Z zdravjem je imela probleme tudi Schatzeva, pa tudi Ančka (Kozmusova) ni pri prava. Vseeno verjamem, da bodo dekleta dala vse od sebe."

Tekma v Celju se bo za spremembo začela že ob dvanajsti uri. Za prestavitev za eno uro so prosile Nemke, ker bi si želele po tekmi takoj vrniti domov na Bavarsko. Celjani so to prošnjo zelo uvidevno sprejeli.

Galerija
Značke: kegljanje, evroliga

Članki iz rubrike