Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 30.11.2018 10:53:57

Prvaki na Taboru, prvakinje na Galjevici

Lahko ljubljanske "železničarke“ premagajo aktualne prvakinje iz Izole?
Oste Bakal
Zadnji krog prvega dela prvenstva v obeh prvih ligah bo minil v znamenju velikih derbijev vodilnih ekip, kjer se bo neposredno odločalo o naslovih jesenskih prvakov.

V ospredju bosta spopada v mariborskem Taboru, kjer pri nepremagljivih Mariborčanih gostujejo aktualni državni prvaki, ter na ljubljanski Galjevici, kjer se bosta udarili ekipi, ki sta doslej premagali vse nasprotnice. Čeprav je na takšnih dvobojih običajno možno vse, poznavalci domačih razmer nekoliko več možnosti dajejo gostujočima ekipama, aktualnim državnim prvakom in prvakinjam. Vsekakor bo še posebej odločala dnevna forma, motiva pa gotovo ne bo nikomur manjkalo.   

V štajerski prestolnici si igralci Krke ne smejo privoščiti poraza, kajti Mariborčani bi jim takrat ušli za štiri točke in v nadaljevanju bi bili bližje končnemu prvemu mestu na lestvici. Po imenih bi Dolenjci dejansko morali biti bližje zmagi, toda če bodo Štajerci v kompletni postavi, je vse možno, še zlasti če bi se kje zalomilo Tilnu Cvetku in Lorenciu Lupulescuju. Zato na mariborskem Taboru lahko prvi decembrski dan pričakujemo izjemno zanimiv in dramatičen dvoboj.

Gotovo bo dramatično tudi na Koroškem, kjer pa so domači igralci Fužinarja v prednosti proti mladi ekipi izolskega Arrigonija. Če pa se mladci z Obale razigrajo, potem se Mitji Horvatu, Janezu Petrovčiču in Darku Jamšku ne piše nič dobrega. Tudi mlajša ekipa iz Mengša bo gotovo skušala popraviti vtis izpred tedna dni, ko v Novem mestu niso osvojili niti ene igre, a tudi tokrat jim bo vse prej kot enostavno, kajti igralci Keme Puconci potrebujejo dve točki za ohranitev četrtega mesta na lestvici pred zimsko pavzo. Drugi prekmursko – mengeški spopad bo skoraj zanesljivo pripadel starejši ekipi iz Mengša. Sobočani namreč v tej polsezoni igrajo slabo in še vedno nimajo niti ene same točke.

Prav tako v 1. ženski ligi niti eno točke nimajo igralke Preserja in tako bo tudi po zadnjem krogu, kajti Lara Opeka in soigralke iz Kajuh Slovana so premočne in bodo zanesljivo vpisale novi par točk na gostovanju v Preserjah. Tudi v Logatcu, kjer gostuje ekipa Jesenic, je jasno, da bosta točki ostali doma, kajti Nina Zupančič in soigralke so vsekakor premočne za edino gorenjsko ekipo med elito. Bistveno bolj negotovo in zanimivo bo v Zalogu, kjer aktualne državne podprvakinje, ki letos ne igrajo v lanskem slogu, gostijo odlično ekipo Keme iz Puconcev. Prekmurke, ki se borijo za končno tretje mesto na lestvici, bi morale biti izrazite favoritinje, a nikakor ne gre prezreti, da tudi Ivana Zera in njene soigralke gotovo niso pozabile igrati. Zato lahko pričakujemo zanimiv dvoboj in tudi tesen izid.

Tako bo bržkone tudi na velikem derbiju na ljubljanski Galjevici, kjer doslej neporaženi ekipi želita tako ostati tudi čez zimo. Po imenih bi nekoliko bližje zmagi morale biti domačinke, kajti ŽNTK Ljubljana tvorijo igralke, ki so bile pred leti največji potencial slovenskega ženskega namiznega tenisa. Seveda pa nikakor ne gre prezreti, da Izolčanke nameravajo osvojiti še tretji naslov zapovrstjo, zato gotovo želijo premagati tudi ekipo, kot so ljubljanske "železničarke". Ni nemogoče, da bo za zmago potrebno odigrati vseh devet posamičnih dvobojev.

I. SNTL – Vzajemna, 9. krog
Moški (vse sobota ob 17.00)
Fužinar Interdiskont – Arrigoni Izola
Savinja – Kajuh Slovan
Sobota – Mengeš
Cornilleau Mengeš – Kema Puconci
ŽNTK Maribor – Krka
Ženske (vse sobota ob 17.00)
ŽNTK Ljubljana – Arrigoni Izola
Preserje – Kajuh Slovan
Logatec – Jesenice
Vesna Zalog – Kema Puconci
Prosta je ekipa Letrike
II. SNTL – Vzajemna, moški, 5. krog (sobota)
Fužinar Interdiskont II – Ptuj (10.00)
Muta – Tempo Velenje (10.00)
Križe – Melamin Kočevje (10.00)
Vesna Zalog – Novo mesto (10.00)
PPK Rakek – Logatec (10.00)
Fužinar Interdiskont II – Tempo Velenje (16.00)
Muta – Ptuj (16.00)
Križe – Novo mesto (16.00)
Vesna Zalog – Melamin Kočevje (16.00)
III. SNTL – Vzajemna, moški, 4. krog (sobota)
Ilirija – Kajuh Slovan II (10.00)
Kema Puconci II – Cirkovce (10.00)
ŠD Vrhnika – Gorica (10.00)

Članki iz rubrike