pia skofic - ms Odkrito.si

Znana vremenarka bo povila vnuka Gašparju ...

irina ribnikova Svet24.si

15-letni Irini med kopeljo v vodo padel mobilnik, ...

Žalostna ženska Petisvet.si

Najtežje je oprostiti vse klofute in zlome

Sneg, jadralni zmajar Svet24.si

Četrtek, petek, sobota ... Sneg!

titanik Svet24.si

Lov na Titanik le krinka – Američani so v ...

Meghan Markle Njena.si

FOTO: Meghan presenetila in navdušila

reka ljubezni Njena.si

Konec Reke ljubezni zaznamoval razhod Irene in ...

STA
STA
0 22.11.2018 21:40:07

O odbojkarskem selektorju nič novega

alesfevzer.com
Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret še vedno ne more odgovoriti na vprašanje, ali bo Slobodan Kovač ostal selektor reprezentance. Pogodbo ima še do evropskega prvenstva, ki bo septembra tudi v Sloveniji, a je po svetovnem prvenstvu prišlo do kratkega stika, ali so težave rešene ali ne, pa tako še nekaj časa ne bo znano.

"Nisem se srečal z njim, nisva govorila, sem pa govoril z njegovimi agenti. Stoodstotno se nismo ničesar dogovorili, zato lahko rečem le, da so še vedno odprte vse možnosti," je ob konferenci Sporto, na kateri je predstavil priprave na evropsko prvenstvo, dejal Ropret, ki se je ozrl tudi na kvalifikacijsko skupino za olimpijske igre, Slovenija se bo za pot v Tokio merila s svetovnimi prvaki Poljaki, nekdanjimi evropskimi prvaki Francozi in Tunizijci.

"Če se bodo vsi kandidati prijavili, bo to ta skupina. Za nas ni slaba, sem optimist. S Poljaki imamo pozitivne izkušnje, tudi Francoze bo treba enkrat premagati. Pa tudi če nam ne uspe zasesti prvega mesta, bomo še imeli druge možnosti za uvrstitev na igre. Prepričan sem, da bomo našli način, kako se uvrstiti," je optimistično razpoložen predsednik.Slovenija za turnir olimpijskih kvalifikacij ne bo kandidirala, je pa povsem blizu organizacije turnirja challenger, na katerem se bo lahko uvrstila v ligo narodov, potrebuje le še uradno potrdilo. Ta turnir bo tudi generalka za evropsko prvenstvo, na katerega priprave že nekaj časa tečejo.

"To, da bo Slovenija dobila organizacijo turnirja za uvrstitev v ligo narodov, bo nekakšna kompenzacija za vse, kar se ji je dogajalo v zvezi s svetovno ligo. Tam se je zgodila krivica, a ne napaka. Slovenija je premajhen trg, da bi dobila možnost sodelovati v novem tekmovanju. Toda krivica se je zdaj popravila. Slovenci so letos izpadli iz zlate skupine evropske lige in ne bi smeli organizirati challengerja. Marsikdo se z našo odločitvijo ni strinjal, nekdo je bil zagotovo oškodovan, toda s tem je Evropska odbojkarska zveza dokazala, da ceni OZS in njeno reprezentanco. V petih letih sta obe storili ogromno, zato ni bilo nobenega vprašanja, da si zasluži tudi organizacijo evropskega prvenstva," pa je dejal še en gost konference Sporto in odbojkarske zveze, predsednik evropske zveze Srb Aleksandar Boričić.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike