Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.11.2018 16:59:55

Alonso se poslavlja. Ali pa tudi ne

Reuters
Voznik formule 1 Fernando Alonso je že pred časom napovedal, da bo letošnja sezona njegova zadnja, dirka v Abu Dabiju pa zadnja preizkušnja v karieri. A zdaj, ko se datum slovesa bliža, je dvakratni svetovni prvak spet priprl vrata in namignil, da se bo morda še vrnil.

Na prizorišču zadnje dirke sezone je Alonso, svetovni prvak iz let 2005 in 2006, ki pa mu zadnje sezone pri McLarnu povzročajo sive lase in so ga spravile daleč v povprečje, dejal, da morda še ni rekel zadnje besede v tem tekmovanju.

"V tem trenutku je težko govoriti o tem. Toda ničesar ne izključujem, ne zapiram vrat. Predvsem zaradi tega, ker ne vem, kako se bom počutil naslednje leto," je dejal 37-letni Alonso.



"To sem počel vse življenje. Morda bom naslednje leto aprila ali maja že povsem obupan, če bom samo ležal na kavču in ne bom dirkal. Ne vem, bomo videli," je še dejal Španec.

Povsem v pokoj sicer ne bo šel, nastopil bo vsaj na tradicionalni dirki 500 milj Indianapolisa, kamor se bodo naslednje leto podali v ekipi McLaren. Alonso si je za enega od dirkaških ciljev namreč zadal, da bi rad postal šele drugi dirkač v zgodovini po Grahamu Hillu, ki bi osvojil zlati trojček - najbolj prestižne dirke v treh tekmovanjih, Monako v formuli 1, 24 ur Le Mansa in 500 milj Indianapolisa.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike