900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
1 02.11.2018 11:02:35

Kaj lahko storijo Tržičani v Mariboru?

Igralce Ljubelja čaka najtežje gostovanje in to v Mariboru.
psno
Šesti krog v moški ligi ponuja veliki derbi v Mariboru, na katerem se bosta srečali obe naši najboljši ekipi, Konstruktor in Ljubelj.

To bo tudi spopad obeh zadnjih moških selektorjev, Bojana Pihlarja in Robija Blahe. Prednost je vsekakor na strani domačinov, ne samo zaradi domačih stez, ampak tudi zaradi bogatih izkušenj. Poleg tega pa ima "Pinki" tudi odlično trojko v sestavi Jurančič-Lepej-Blaž, ki se nahaja v odlični formi. Gostujoči trener, Ljubljančan Blaha, pa še vedno išče pot pri svojih igralcih, da ujamejo pravo formo. Morda bo tokrat pomagala tudi dodatna motivacija, da bodo Čerin, Sobočan, Bajželj in ostali dali od sebe svoj maksimum.

Zanimiva pa bodo tudi preostala srečanja, predvsem v Postojni, kjer Proteus, trenutno celo tretji na lestvici, gosti odlično Gorico. Na drugi strani bodo Goričani pri sosedih iskali točke, ki so jih zapravili po spodrsljaju v zadnjem krogu doma proti Jeseničanom. Malce lažje so po zmagi v Hrastniku zadihali Litijani, ki tokrat gostijo neugodne Konjičane. Hrastničani, ki so letos močno oslabljeni, bodo poizkušali najti pot do prvih točk na Jesenicah, kar bo verjetno zelo težka misija. Tekmo med Calcitom in Triglavom smo pred leti izpostavljali v naslovih, toda stvari so se zdaj močno spremenile. Tudi Kamničani niso več tisto, kar so bili, a še vedno velik korak pred Triglavom.

Zanimiva tekme pa se obetajo tudi v ženski konkurenci. Vodilne igralke Triglava tokrat gostujejo v sosednjem Kamniku, kjer jih čaka domača vrsta Calcita, ki je na domačem terenu vedno zelo nevarna. Še pred leti je za tekmo med Celjem in Brestom veljalo, da je to veliki derbi, ne samo kroga, ampak tudi prvenstva. No, stvari in relacije so se močno spremenile. Celjanke niso več to, kar so bile, kar je tudi razumljivo, glede na to, v kakšni postavi sedaj igrajo. Tudi v Cerknici imajo obilo težav. Vseeno se tokrat obeta lepa tekma, na kateri so možni vsi tipi rezultatov. Postojnčanke so trenutno na dnu lestvice, toda tokrat imajo doma priložnost proti Miklavžu priti do novih točk, ki bi ogromno pomenile za četico mladega trenerja Denisa Čenanovića. V Slovenski Bistrici so igralke Impola izrazit favorit proti Litiji. Zadnja tekma tega kroga pa bo v Radljah, kjer bodo novinke v ligi gostile letos zelo uspešne Tržičanke. Te po vrnitvi iz materinskega dopusta Urše Mejač kažejo zelo dobre predstave.

Šesti krog v 1. A ligah
Moški
Konstruktor – Ljubelj (16.00)
Calcit – Triglav (16.00)
Sij-Acroni – Hrastnik (17.00)
Litija – Konjice (17.00)
Proteus – Gorica (17.30).
Ženske
Impol – Litija (13.00)
Calcit – Triglav (13.00)
Proteus – Miklavž (14.00)
Celje – Brest (15.00)
Remoplast – Ljubelj (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike