merceva Odkrito.si

Vrnitev po dveh desetletjih! Se še spomnite te ...

gabrielle carahan Svet24.si

Potrjeno: 22-letno hčer znanega glasbenika ...

ženska Petisvet.si

10 čudežnih živil, ki ubijajo staranje kože

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

zala kralj gašper šantl Svet24.si

Evrovizijski šok: napaka pri glasovanju, ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

Hajdi Korošec- foto 1 Njena.si

Nepričakovan udarec: Hajdi golo iskreno o raku

STA
STA
0 01.11.2018 19:15:22

Mladi slovenski reprezentanti v futsalu bodo EP lovili v Podčetrtku

Martin Metelko
Slovenska futsal reprezentanca do 19 let je na žrebu v Nyonu na sedežu Evropske nogometne zveze Uefe dobila tekmece za kvalifikacije za EP 2019. Slovenska izbrana vrsta bo med 26. in 31. marcem prihodnje leto doma v Podčetrtku gostila zasedbe Azerbajdžana, Nizozemske in zmagovalca predkvalifikacijske skupine B.

V kvalifikacijah, tako v predkrogu kot v glavnem delu, bo sodelovalo 34 reprezentanc. Osem najslabše uvrščenih ekip po Uefinem koeficentu bo med 21. in 26. januarjem odigralo predkvalifikacije. Osem ekip so razdelili v dve skupini, zmagovalca turnirjev si bosta priborila vstopnico za glavni del. Tam bo 28 ekip, ki jih bodo razdelili v sedem skupin.

Prvaki teh turnirjev, poleg Slovenije jih bodo gostili Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Finska, Makedonija, Gruzija in Rusija, bodo odpotovali na premierno EP do 19 let.Na Euru 2019 bo avtomatično sodeloval tudi gostitelj - Latvija, evropsko prvenstvo bo potekalo med 8. in 14. septembrom 2019.

Andrej Dobovičnik, selektor slovenske reprezentance do 19 let, je po žrebu povedal: "Pred nami je sploh prvo tovrstno tekmovanje, tako je bilo tudi v primeru kvalifikacij za EP članic. Zato je precej neznank. Igralcem ne želimo naprtiti dodatnega bremena, zagotovo pa sem prepričan, da lahko igramo z vsemi ekipami v skupini. Vesel sem, ker smo se med nosilci ognili Španiji in Portugalski."

Članki iz rubrike