sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

STA
STA
0 01.11.2018 19:32:00

Jorgič na Švedskem le žogico oddaljen od osmine finala

Slovenski državni namiznoteniški prvak Darko Jorgić je na turnirju Seamasters ITTF World Tour na Švedskem imel zaključno žogico za uvrstitev v osmino finala, a je na koncu moral priznati premoč Japoncu Kokiju Niwi. Trenutno desetouvrščeni igralec svetovne lestvice je slavil s 4:3 (-10, 9, -7, 7, -6, 10, 9).

Slovenski državni prvak, ki je proti Niwi v Stockholmu izgubil tudi že lani, je v boj proti štiri leta starejšemu tekmecu krenil odločno, brez prevelikega strahospoštovanja do njegovih izidov v preteklosti. Čeprav je bil v prvem nizu na pragu poraza, saj je Japonec vodil z 10:8, je s štirimi zaporednimi točkami uvodni niz pripadel Jorgiću. V drugem nizu je do vodstva z 8:3 prevladoval slovenski reprezentant, ki pa prednosti ni ohranil, saj je do konca niza dosegel le še točko. Zato pa je v tretjem nizu spet bilo vse v znamenju Hrastničana, ki je odlično začel tudi četrti niz, ko je povedel s 5:0. Toda podobno kot v drugem je Japoncu uspelo narediti popoln preobrat.

Nesrečno izgubljeni niz ni zaustavil Jorgića, saj je v petem nizu tekmecu prepustil le šest točk. Z zbrano igro je nadaljeval tudi v šestem nizu, v katerem je prišel tudi do zaključne žogice za končno zmago. Žal se mu je nekoliko zatresla roka, kar je bolj izkušeni Niwa izkoristil, v sedem pa je prišel do kar štirih zaključnih žogic za uvrstitev v osmino finala. Tri je Jorgiću ubranil, četrta pa je končala v mrežici.



"Škoda za drugi niz, v katerem sem vodil 8:3, potem pa sem niz izgubil. Kaj lahko bi bilo 4:0 zame, vendar se mi že nekaj časa dogaja, da izgubljam takšne tekme. Upam, da se bo enkrat tehtnica obrnila na mojo stran. Drugače pa se vidi, da se lahko merim z vsemi svetovnimi igralci, veseli me, da je prišlo do napredka v moji igri, tudi v Stockholmu se je to poznalo, vseeno pa ni ravno prijetno izgubljati takšnih dvobojev," je po dvoboju z Niwo dejal Jorgić.

Naslednji turnir Seamasters ITTF World Tour bo v Linzu na sporedu od 8. do 11. novembra. Slovenske barve bo ob Darku Jorgiču in Bojanu Tokiču branil še Deni Kožul, ki ga na Švedskem ni bilo.

Značke: namizni tenis, sta

Članki iz rubrike