serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Mary Elizabeth Winstead in Ewan McGregor Svet24.si

Hčerka takole raztrgala slavnega očeta

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

youtube-logo Svet24.si

YouTube nad posnetke z nevarnimi izzivi

maja begovic obrez Njena.si

Finalistka Maja ni več takšna

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

STA
STA
0 01.11.2018 17:58:36

Bilesova navkljub napakam svetovna prvakinja v mnogoboju

Simone Biles
Reuters
Ameriška telovadka Simone Biles je na svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki v mnogoboju osvojila prvo mesto, pa čeprav je padla na preskoku in gredi ter naredila prestop na parterju. Na štirih orodjih je olimpijska prvakinja v mnogoboju iz Ria de Janeira 2016 zbrala 57,491 točke. Štirih mnogobojskih kron ni doslej osvojila še nobena telovadka.

Druga je bila Japonka Mai Murakami, ki je zbrala 55,798 točke, tretja pa še ena Američanka, lanska prvakinja v mnogoboju, Morgan Hurd s 55,732 točke.

Enaindvajsetletna Bilesova, ki si je po olimpijskih igrah 2016 vzela enoletni tekmovalno premor, se je v Dohi vrnila na mnogobojski vrh, čeprav je imela na poti do njega precej težav. Večer pred ponedeljkovimi kvalifikacijami je morala v bolnišnico zaradi ledvičnega kamna, naslednji dan pa je vseeno končala na vrhu kvalifikacij. Danes pa je ob številnih težavah osvojila zlato kolajno, svojo četrto v mnogoboju na SP in skupno 12. zlato.

Na preskoku, prvem od štirih orodij, je po padcu zasedala tretje mesto, v vodstvu je bila Hurdova, druga pa Murakamijeva. Bilesova je bila bolj prepričljiva na dvovišinski bradlji in po polovici tekmovanja je bila na prvem mestu. Na gredi je znova imela težave, padla je z orodja, a tekmice tega niso izkoristile in ostala je v vodstvu. Za konec je navdušila na parterju, čeprav je takoj na začetku naredila prestop.

Simone Biles re
ReutersOb tem se je Bilesova vpisala v zgodovino športne gimnastike. Z novim posamičnim zlatim odličjem, že devetim, je dohitela Rusinjo Svetlano Horkino, do absolutnega rekorda ji manjkajo še tri kolajne in do njega lahko pride v naslednjih dveh dneh, ko so na sporedu posamični finali po orodjih. Na vseh je Bilesova favoritinja za odličja. V kvalifikacijah je bila najboljša na parterju, preskoku in gredi, na dvovišinski bradlji je bila druga.

------------------------------------------

Izidi:
- posamični mnogoboj, ženske:
1. Simone Biles (ZDA) 57,491 točke
2. Mai Murakami (Jap) 55,798
3. Morgan Hurd (ZDA) 55,732
4. Nina Derwael (Bel) 55,699
5. Angelina Melnikova (Rus) 55,698
6. Melanie de Jesus dos Santos (Fra) 55,599
7. Chen Yile (Kit) 54,632
8. Flavia Saraiva (Bra) 54,366
...

Značke: gimnastika, sp

Članki iz rubrike