krizaj Odkrito.si

Bojan Križaj zapustil dom pri Tržiču: prestiž ...

evri Svet24.si

Upokojencem z zajamčeno pokojnino 410 evrov ...

žalostna punčka Petisvet.si

Mamica moja, mamica moja!

vročina Svet24.si

Grozijo dvig temperature zraka za šest stopinj ...

4 beatrice Svet24.si

Britanska princesa ujela hudo zaželenega ...

Priyanka Chopra, nick jonas Najstnica.si

Nick Jonas o bitki z boleznijo

Toni inoT Osebni arhiv9 Njena.si

inoT, ko ugasnejo kamere …

STA
STA
0 01.11.2018 16:25:50

Mok potrdil, da se Argentina zanima za organizacijo zimskih OI

Mednarodni olimpijki komite (Mok) je potrdil, da Argentina resno razmišlja, da bi vložila pozno kandidaturo za organizacijo zimskih olimpijskih iger leta 2026. Igre bi skupaj organizirali mesti Buenos Aires in Ushuaia, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Argentinski olimpijski komite razmišlja o možnosti, da bi zimske olimpijske igre prvič gostila Južna Amerika.

Buenos Aires je nedavno uspešno gostil poletne olimpijske igre mladih, vse tri za zdaj potrjene kandidature za zimske OI 2026 - Calgary, Stockholm in Milano/Cortina d'Ampezzo - pa se soočajo s finančnimi težavami.


"Obstaja možnost kandidature za organizacijo zimskih OI 2030 in ocenjujemo, da bi bila možna tudi skupna kandidatura dveh mest za igre 2026, če se pojavi možnost," je dejal Gerardo Werthein, predsednik argentinskega olimpijskega komiteja in član Moka.

Ushuaia, dobro poznana slovenskim smučarjem, ki tam večkrat trenirajo, je najjužnejše mesto na svetu in tamkajšnjo gorovje Martial bi gostilo tekmovanja na snegu. Težava je le, da se nahaja skoraj 3000 kilometrov od argentinske prestolnice, ki leži na severu države.

Odločitev o gostitelju iger 2026 bo Mok sprejel prihodnje leto septembra, igre leta 2022 pa bodo v kitajski prestolnici.

Značke: olimpizem, argentina, mok

Članki iz rubrike