Teja Gregorin Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tejo Gregorin po dopinški aferi?

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

ženska Petisvet.si

10 čudežnih živil, ki ubijajo staranje kože

injekcija Svet24.si

Šokantno: večina antibiotikov se porabi v ...

starejša gospa, babica Svet24.si

102-letnica pretepla in zadavila sostanovalko v ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

eva poklič Njena.si

Kaj se je zaradi šova zgodilo z Evo?

sta
sta
0 05.10.2018 16:51:31

Šahistke 31., šahisti pa na koncu 32. na šahovski olimpijadi

V Batumiju v Gruziji se je končala šahovska olimpijada. Slovenke so zasedle končno 31., Slovenci pa 32. mesto. V ženski kategoriji je prvo mesto pripadlo ekipi Kitajske, za njo pa sta se uvrstili Ukrajina in Gruzija. V odprti konkurenci je prav tako slavila Kitajska, ki je zasedla prvo mesto pred Američani in Rusi.

Slovenke so po 9. krogu zasedale visoko 13. mesto, v predzadnjem krogu so remizirale proti Belorusiji, v zadnjem pa izgubile proti močni Madžarski, ki je zasedla končno peto mesto. Slovenke so tako na koncu zasedle 31. mesto.

Slovenski fantje pa so se uvrstili na 32. mesto. Luka Lenič se je moral iz družinskih razlogov vrniti v Slovenijo že po prvem krogu, kar je otežilo delo ostalim fantom. Kljub temu so po 9. krogu zasedali 24. mesto. V 10. krogu jim je preglavice delala ekipa iz Moldavije, s katero so izgubili 0,5:3,5. V zadnjem so premagali ekipo Kube.

Slovensko žensko ekipo na olimpijadi so sestavljale Lara Janželj, Jana Krivec, Laura Unuk in Teja Vidic, moško pa Jure Borišek, Jure Škoberne, Matej Šebenik in Boris Markoja.

Značke: šah, olimpijada

Članki iz rubrike