mojca fatur Odkrito.si

Partnerica Klemna Slakonje o ozadju "nerazumne" ...

molk naslovnica Foto Ziga Culiberg (1) Svet24.si

Miša Molk o življenju, hčerki in moških

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

csd, center za socialno delo Svet24.si

CSD pred zlomom: z motorko nad socialne delavce!

Horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: z lopatami do konca

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

franko bajc Njena.si

Franko priznal, kaj mu je pomagalo do zmage

sta
sta
0 05.10.2018 16:51:31

Šahistke 31., šahisti pa na koncu 32. na šahovski olimpijadi

V Batumiju v Gruziji se je končala šahovska olimpijada. Slovenke so zasedle končno 31., Slovenci pa 32. mesto. V ženski kategoriji je prvo mesto pripadlo ekipi Kitajske, za njo pa sta se uvrstili Ukrajina in Gruzija. V odprti konkurenci je prav tako slavila Kitajska, ki je zasedla prvo mesto pred Američani in Rusi.

Slovenke so po 9. krogu zasedale visoko 13. mesto, v predzadnjem krogu so remizirale proti Belorusiji, v zadnjem pa izgubile proti močni Madžarski, ki je zasedla končno peto mesto. Slovenke so tako na koncu zasedle 31. mesto.

Slovenski fantje pa so se uvrstili na 32. mesto. Luka Lenič se je moral iz družinskih razlogov vrniti v Slovenijo že po prvem krogu, kar je otežilo delo ostalim fantom. Kljub temu so po 9. krogu zasedali 24. mesto. V 10. krogu jim je preglavice delala ekipa iz Moldavije, s katero so izgubili 0,5:3,5. V zadnjem so premagali ekipo Kube.

Slovensko žensko ekipo na olimpijadi so sestavljale Lara Janželj, Jana Krivec, Laura Unuk in Teja Vidic, moško pa Jure Borišek, Jure Škoberne, Matej Šebenik in Boris Markoja.

Značke: šah, olimpijada

Članki iz rubrike