Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 05.10.2018 12:32:17

Prekmurci na Dolenjskem, Železničarke na Notranjskem

Branilke naslova, igralke Arrigonija, tokrat igrajo prvo tekmo nove sezone.
Oste Bakal
Naključje je hotelo, da bo že v 2. krogu 1. moške Vzajemna – SNTL na sporedu spopad ekip, ki v zadnjem desetletju krojita vrh slovenskega moškega namiznega tenisa.

V Novem mestu se bosta namreč pomerili aktualna prvakinja Krka in ekipa Keme Puconci. Tako Dolenjci kot Prekmurci so v novo prvenstvo vstopili nekoliko oslabljeni, saj je Krka ostala brez Petra Hribarja, Kema pa brez Bojana Ropoše. Kljub vsemu je domača ekipa v prednosti, čeprav ne gre podcenjevati niti gostov iz Prekmurja, kjer je v še posebej dobri formi Tomaž Pelcar.

Na ostalih tekmah tega kroga ne bi smelo biti večjih presenečenj, čeprav je velika neznanka novinec v ligi Cornilleau Mengeš, ki še ni odigrala niti tekme 1. kroga. Gre za mlado moštvo (Nejc Erjavec, Aljaž Frelih, Rok Trtnik in Tim Pavli), čigar povprečna starost je 18 let. Ne bo presenečenje, če proti Kajuh Slovanu mladi Mengšani zabeležijo svojo prvo zmago med elito. Njihovi starejši kolegi pa zmage gotovo ne bodo dosegli, kajti na gostovanju pod Pohorjem niti močnejše ekipe nimajo veliko možnosti, še zlasti, če Slodej, Komac, Piljak in Črepnjak zaigrajo, kot znajo. Gotovo bo zelo zanimivo tudi v Izoli, kjer imajo mladi domači fantje nekoliko več možnosti proti izkušenim gostom iz Savinjske doline. Pred tednom dni so Pavlin in soigralci skorajda presenetili Krko v Novem mestu, in če bodo tudi tokrat zaigrali tako, potem Jure Slatinšek, Oskar Rosc in Patrik Rosc nimajo veliko možnosti.

Med dekleti sta na sporedu dva velika derbija. Še zlasti zanimivo bo v Logatcu, kjer gostujejo povratnice v elito, ljubljanske železničarke. Res je, da imajo Notranjke odlično ekipo, a bržkone proti ekipi, kakšna je trenutno ŽNTK Ljubljana, ne bo priložnosti za zmago. Tamara Pavčnik ter dvojčici Nika in Zala Veronik so čez noč postale prve favoritinje za naslov državnih prvakinj. S tem ni rečeno, da Nina Zupančič in mogoče Katja Gutnik ne bi osvojili kakšne točke.

Drugi veliki derbi je na sporedu v Zalogu, kjer je Vesna v prednosti proti gostjam s Kodeljevega. Lara Opeka sicer igra odlično, solidna je tudi Tjaša Novak, a imajo Založanke vseeno močnejšo ekipo.

Prvič v novi sezoni bodo zaigrale tudi branilke državnega naslova, igralke Arrigonija, ki v Izoli gostijo NTK Preserje. Vse drugo razen zanesljive zmage varovank Saša Lasana bi bilo veliko presenečanje, kajti Preserje je tudi v minuli sezoni bilo na začelju lestvice. Četrta tekma tega kroga je spopad ekip, ki sodita v drugi del razpredelnice, kar pa ne pomeni, da dvoboj ne bo zanimiv. Če bi domača ekipa Letrike zaigrala v popolni postavi, z Nino Pavlin in Gajo Mauri, potem bi bilo vse jasno, če pa omenjenih dveh igralk ne bo, potem imajo nekaj možnosti tudi Gorenjke z Jesenic. Realno pa je pričakovati prvo zmago varovank trenerja Miroslava Tokića.            

Pari 2. kroga v I. SNTL – Vzajemna (vse danes ob 17.00)
Moški
Arrigoni Izola – Savinja
Cornilleau Mengeš – Kajuh Slovan
Zavarovalnica Maribor – Mengeš
Krka – Kema Puconci
Sobota – Fužinar Interdiskont (preloženo na petek, 11.10.)
Ženske
Arrigoni Izola – Preserje
Logatec – ŽNTK Ljubljana
Vesna – Kajuh Slovan
Letrika – Jesenice
prosta je Kema Puconci

Članki iz rubrike