Teja Gregorin Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tejo Gregorin po dopinški aferi?

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

ženska Petisvet.si

10 čudežnih živil, ki ubijajo staranje kože

injekcija Svet24.si

Šokantno: večina antibiotikov se porabi v ...

starejša gospa, babica Svet24.si

102-letnica pretepla in zadavila sostanovalko v ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

eva poklič Njena.si

Kaj se je zaradi šova zgodilo z Evo?

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 05.10.2018 09:40:40

Kranjčanke zanesljivo do prvega mesta

Igralke Bresta so med navijači imele tudi direktorja podjetja ebm-papst Slovenija d. o. o. Jošta Rupnika in ga zelo zadovoljile.
psno
V četrtek so se končala polfinala v vseh treh evropskih pokalih. Od slovenskih ekip so v polfinale napredovale le Kranjčanke.

Na svetovnem pokalu v Zaprešiću so v ženski konkurenci po pričakovanjih prevladovale Nemke in Hrvatice, za preostali dve mesti pa se je bil kar velik boj. Naše prvakinje, igralke Celja, so odigrale celo malce bolje od pričakovanj, čeprav je trener Lado Gobec pripeljal s seboj kar nekaj neizkušenih mladenk. Kot prva je drugi dan nastopila mlada Neva Taškar, ki je končala pri za njo odličnih 572 kegljih. Prebudila se je v drugi polovici, ko je podrla odličnih 305 kegljev. Za njo je potem na steze stopila še rahlo utrujena Anja Kozmus, ki je na Hrvaško skupaj z Nado Savič prišla šele pozno ponoči po končani službi. Vseeno pa je odigrala odlično, prišla je do 608 kegljev. Kot zadnja v celjski vrsti pa je svoj nastop opravila še druga izkušena celjska igralka, Nada Savič. Kljub utrujenosti je prišla do zelo spodobnih 573 kegljev in tako zaključila nastop Celjank.

Konstruktor je bil po dveh dnevih še v igri za polfinale. Prvi je za Mariborčane nastopil Miha Dobnikar, ki je po malce slabšem začetku (134), odlično nadaljeval in podrl zelo lepih 605 kegljev. V tem času pa so imeli nasprotniki na stezah odlične posameznike, med njimi tudi zadnja dva svetovna prvaka, za Italijane Madžar Tamas Kiss in za Slovake Srb Vili Zavarko. Vili se je zaustavil na 678 kegljih, še tri več je podrl Nemec Schöndelmaier. V zaključku pa je prišla vrsta tudi na Kranjčana v dresu Konstruktorja, Aleša Blaža. Ta se je v prvem nizu še malo ogreval (148), potem pa je sledila njegova igra. Na koncu je 640 podrtimi keglji potrdil odličen ekipni rezultat Konstruktorja. Lahko damo Mariborčanom odlično oceno, saj rezultat izvrsten. Za kaj več pa bo treba še kaj dodati. Ta preskok bodo morali narediti s trdim delom v nadaljevanju sezone.

V zadnji skupini pa se je odvijal ogorčen boj za uvrstitev polfinale. Na koncu je odločal zadnji met. Italijanu je uspelo podreti devetko in prehiteli so Madžare za en kegelj. V boju za prvo mesto pa je Benedik ugnal Stoklasa in Nemci so tako bili prvi, Hrvatje pa drugi.

Kranjčanke so opravile odlično delo

V Sarajevu poteka evropski pokal. V moški konkurenci so se za najvišja mesta borili predvsem Beograjčani, igralci Szegeda in Avstrijci. Naši predstavniki, igralci Calcita, ki so na tekmovanje prišli v pomlajeni sestavi, so v dvorani Zetra zapustili zelo dober vtis. Škoda pa je, da niso imeli poleg še kakšnega izkušenejšega igralca, s katerim bi lahko nadaljevali tekmovanje. Kot prvi je za Kamničane nastopil neizkušeni Igor Zamljen, ki pa vseeno prišel do lepih 576 kegljev. Odlično pa je malce presenetljivo nastopil Peter Jantol, ki je podrl kar 607 kegljev.

V ženski konkurenci pa je bila pozornost namenjena Kranjčankam, ki so prvi dan končale na prvem mestu, drugi dan pa so nadaljevale v podobnem ritmu. Petra Bašek je svoj nastop zaključila pri 554 kegljih. Podobno je delo opravila še druga novinka v dresu Triglava, Tanja Perišič, ki je ujela 542 kegljev. Končno prvo mesto je potem potrdila Brigita Strelec. Podrla je izvrstne 604 keglje, kar je tudi najboljši rezultat ženskega dela tekmovanja. V polfinalu bodo ob dveh popoldne igrale z Istro iz Hrvaške.

Po koncu predtekmovanja je trener Albin Juvančič dejal: "Dekleta so vsa zelo dobro opravila svoje nastope, toda to je šele prvi del naloge. Podobno bo treba odigrati proti Hrvaticam. Pomemben bo vsak niz in vsak kegelj. Močno verjamem, da bodo ta pritisk tudi tam zdržale. Smo pa veliki optimisti."

Brest prekratek za štiri keglje

V Apatinu pa se je končal prvi del tekmovanja v pokalu NBC. V moški konkurenci so nastopili igralci Ljubelja in Gorice in oboji zapustili zelo dober vtis. Za napredovanje bi oboji vendarle potrebovali tudi kakšnega bolj razpoloženega igralca. Za Tržičane je najprej nastopil Dominik Konec, ki se je zaustavil na 590 kegljih. Kot zadnji je nastope za Gorenjce zaključil Blaž Čerin, ki je podrl tri manj. Pri Goričanih pa je kot prvi nastopil Milan Kravos. Svoj nastop je zaključil pri 565 kegljih. Kot zadnji pa je do nastopa prišel še Primož Gostinčar, ki je presegel mejo 600-tih kegljev za 24 kegljev. V zaključku predtekmovanja pa se je izkazalo, da je Tržičanom pobegnil polfinale le za 12 kegljev. Tudi Goričani so se prebili na osmo mesto z majhnim zaostankom za Tržičani.

V ženski konkurenci smo že pred začetkom vedeli, da igralke Miklavža nimajo kakšnih večjih možnosti. Toda Mariborčanke so svoje delo opravile dobro. Najprej je metala Vargazonova in podrla 516 kegljev, potem pa je 580 kegljev podrla še Karmen Jurančič, sicer mama reprezentanta Timija.

Za Brest pa je Anita Gornik prišla do lepih 559 kegljev. Za zaključek pa je igrala še Nataša Žnidaršič Čuk. Tudi ona je odigrala v skladu s pričakovanji. Zaključila je pri 551 kegljih. Ekipni rezultat je bil glede na težavnost kegljišča zelo dober. V zaključku se je izkazalo, da so Brestu za napredovanje zmanjkali le štirje keglji. V končnici je bil pritisk na zadnjih igralkah velik in so vse podirale malce manj. Cerkničanke lahko zdaj žalujejo za tiste štiri keglje, ki so jim odnesli polfinale. Vseeno pa so lahko več kot zadovoljne.

Svetovni pokal – moški
1. Zerbst (Nem) 3873, 2. Zaprešič (Hrv) 3867, 3. Podbrezova (Svk) 3796, 4. Neumarkt (Ita) 3787 , 5. Zalaegerszeg (Mad) 3786, 6. Konstruktor 3743
Ženske
1. Victoria Bamberg (Nem) 3702, 2. Mlaka Rijeka (Hrv) 3636, 3. Zalaegerszeg (Mad) 3565, 4. BBSV Wien (Avt) 3510, 5. Slovan Rosice 3494, 8. Celje 3385
Evropski pokal
Moški
1. Victoria Bamberg (Nem) 3656, 2. Mertojak Split (Hrv) 3623, 3. Partizan (Srb) 3523, 4. Szeged (Mad) 3491, Calcit 2828
Ženske
1. Triglav 3421, 2. Schrzheim (Nem) 3345, 3. Rakoshegy (Mad) 3298, 4. Istra (Hrv) 3296, 5. Neukirchen (Avt) 3276
Pokal NBC
Moški
1.Staffelstein (Nem) 3675, 2. Repcelaki (Mad) 3671, 3. Beograd (Srb) 3619, 4. Rudar Kakanj (BiH) 3559, 5. Ljubelj 3547, 8. Gorica 3520
Ženske
1. SSK 98 Poing (Nem) 3457, 2. Zagreb (Hrv) 3417, 3. Liedosheim (Nem) 3394, 4. Admiral Zagreb (Hrv) 3262, 5. Brest 3258, 12. Miklavž 3176
Galerija

Članki iz rubrike