Jelena Vadnjal Odkrito.si

Družina Jelene Vadnjal letos brez velikonočnih ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop na velikonočni ponedeljek

Apokaliptična Petisvet.si

Nostradamus videl, kaj nas čaka, s pariško ...

družina Svet24.si

Do subvencije kmalu upravičeni vsi socialno ...

potresi1_fotoReuters Svet24.si

Jutri se bo treslo, bežite!?

merlak Njena.si

Porod pred vrati: Majo Martino Merljak grabi ...

Ana Klašnja Njena.si

Ana Klašnja: 'Moj fantek odrašča'

sta
sta
0 11.09.2018 18:14:16

Kozinova oktobra vnovič v ring, želja povratni dvoboj s Hernandezovo

alesfevzer.com
Trenutno najboljša slovenska boksarka Ema Kozin, svetovna prvakinja po verziji WIBA in WBF ter nosilka pasu WBC International, bo po sobotnem dvoboju v Zagrebu vnovič v ring stopila 14. oktobra v Münchnu, je potrdil njen trener Rudi Pavlin. Želja je povratni dvoboj z Mehičanko Irais Hernandez, s katero je v soboto dosegla neodločen izid.

V taboru 19-letne Kozinove so že pristali na dvoboj 14. oktobra, zdaj pa čakajo na odgovor Hernandezove. V kolikor ta 14. oktobra ne bo nared, bodo prireditelji poiskali drugo tekmico, naslednji možen termin za dvoboj z Mehičanko pa bo nato 1. december, ko Kozinovo čaka dvoboj v Baden Badnu.

Na srečanju z novinarji se je trener Pavlin še enkrat spomnil sobotnega dvoboja, pri čemer je pohvalil predstavo svoje varovanke. "Ema je proti zelo trdoživi tekmici naredila odličen izid, manjkala pa je pika na i in zmaga ter nov šampionski pas. Tekma je bila pomembna tudi za nabiranje izkušenj, saj je Ema pokazala defenzivni boks, kar že dolgo ni počela, učila pa se je tudi od tekmice, ki je vseskozi pritiskala," je dejal.


"Od nasprotnice sem pričakoval več tehničnega znanja, a je šla ta predvsem na moč. Čestitke, da je zdržala ta tempo, saj je za dvoboj izgubila 12 kilogramov, pa vseeno zdržala ritem desetih rund," je še ocenil Pavlin.

Trener se je še enkrat obregnil tudi ob točkovanje sodnikov, saj bi glavni sodnik po njegovem mnenju lahko večkrat prekinil dvoboj zaradi prepovedanih udarcev Mehičanke, s tem pa bi Kozinova dobila rundo ali dve več ter tudi dvoboj. "V povratnem dvoboju Ema lahko dokaže, da je ena najboljših boksark na svetu."

Zadovoljstvo je na današnji novinarski izrazila tudi Kozinova. "Pokazala sem veliko raznolikost. Res je bilo nekaj nečistih udarcev, a Irais je dobra borka in čim prej si želim povratni dvoboj. Moja taktika je bila zelo dobra," je dejala, obenem pa napovedala, da ima tudi sama velike rezerve v moči. "Želja in motivacija za povratni dvoboj sta že zdaj zelo visoki."

Značke: boks, ženske, ema-kozin

Članki iz rubrike