uvodna Dobra karma

Med očetom in sinom znane Slovenke kar 90 let ...

2_dejan krajnc Svet24.si

Dejanu Kranjcu manjka le še malo, da postane ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Reporter.si

Tako Janez Janša napoveduje udar na odtujene ...

koronavirus, meja, slovenska meja, meja z italijo Svet24.si

Nove spremembne pri prehajanju meje, dve državi ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

Miša Molk Njena.si

65-letna Miša Molk mami v kopalkah

STA
STA
0 30.07.2018 11:16:56

Slovenske telovadke v Glasgowu na preskoku merijo na dva finala

Slovenske telovadke so že v nedeljo odpotovale na Škotsko, kjer jih v Glasgowu od 2. do 5. avgusta čaka nastop na evropskem prvenstvu. Reprezentanco bodo zastopale Teja Belak, Tjaša Kysselef, Adela Šajn in Lucija Hribar, tako da se bodo dekleta pomerila tudi v ekipnem tekmovanju. Cilj odprave je uvrstitev v finale najboljše osmerice.

Selektor Andrej Mavrič sicer največ možnosti za finale pripisuje Belakovi in Kysselefovi. Belakova se je doslej na prvenstvih stare celine že štirikrat (2013, 2015, 2016 in 2017) uvrstila v finale na preskoku, najuspešnejša je bila ob svojem prvem finalu v Moskvi, ko je bila četrta. Tudi zato je 24-letna telovadka pred odhodom na Otok poudarila, da četudi se letos ne počuti tako samozavestno kot prejšnja leta, ima teh petih, šestih mest že dovolj. Tokrat se odkrito spogleduje s kolajno.

"Letos nisem tako samozavestna, saj je zaradi poškodb evropsko prvenstvo ena mojih prvih tekem, kar nekaj sem jih morala namreč izpustiti. Poškodbe so se umirile, kar je dobra novica. V Glasgowu bom nastopila na treh orodjih. Na bradlji bom nastopila bolj zaradi ekipe in malo tudi zase, a tam ničesar ne pričakujem. Na gredi si želim, da mi končno uspe težja vezava za tri desetinke točke, a razen tega, da pokažem celotno sestavo brez večjih odbitkov, prav tako nimam nobenih pričakovanj," je uvodoma dejala Ljubljančanka, ki pa je na preskoku že stalnica med najboljšimi v Evropi.

"Na preskoku sem bila že štirikrat v finalu in ne bom rekla, da mi to nič ne pomeni. Ampak če bom še enkrat šesta, sedma ali osma, bom vesela, a dejstvo je, da si vsi želimo več - kolajno. Letos sem prvič bližje temu, da bi na tekmi naredila težji skok, tudi delam ga že na treningih na tršo podlago in upam, da mi uspe do tekme. Četudi padem, rada bi videla, kam me lahko takšen skok pripelje," je še dejala Belakova, ki je bila po svetovnem pokalu v Kopru sicer precej pesimistična glede nastopa na Škotskem, a je zdaj razkrila, da je bila poškodba k sreči videti resnejša, kot se je izkazalo.Dvakrat pa je tik pred finalom, na devetem mestu v kvalifikacijah preskoka, končala Kysselefova, ki si želi letos preboj med najboljše. "Kot je povedal trener, si po dveh devetih mestih tokrat res želim finala. Letos v celotni sezoni je to moj največji cilj in zato tudi evropsko prvenstvo, čeprav nas jeseni čaka še svetovno, moja najpomembnejša tekma sezone. Od sebe največ pričakujem na tej tekmi," je povedala 25-letna telovadka Zelene jame.

"Pričakujem to, da bom skoka naredila najboljše, kar znam. Če bo to tako, kot je bilo lani, bom zelo zadovoljna, a upam, da bo ocena še kaj višja, da bi me to pripeljalo v finale. Zadovoljna bom, če bom skoka naredila tako, kot znam, in upam, da bo letos dovolj," je še dejala Kysselefova, ki se pred prvenstvom počuti bolj samozavestno in verjame, da to zmore.

Ženski del evropskega prvenstva v športni gimnastiki bo od 2. do 5. avgusta, od 9. do 12. avgusta sledi še prvenstvo stare celine v moški športni gimnastiki. Glasgow bo sicer v istem terminu gostil še EP v kolesarstvu, triatlonu, plavanju, golfu in veslanju, v Berlinu pa bo sočasno še EP v atletiki.

Značke: gimnastika, ep

Članki iz rubrike