Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 08.06.2018 21:14:35

Tina Mrak in Veronika Macarol napredovali na osmo mesto

Evropski prvakinji ter najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na finalu svetovnega pokala, ki se končuje v morju pred Marseillom, v razredu 470 danes zasedli v posameznih regatah deveto, četrto ter peto mesto in v skupnem seštevku napredovali na osmo mesto in imata pred zaključkom tekmovanja 45 točk.

Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, lanski skupni zmagovalki pokala, sta ostali v vodstvu s 17 točkami, drugi sta Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina (21), tretji pa Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka (30).

V četrtek sta slabo vreme in predvsem pomanjkanje vetra francoskim organizatorjem preprečila regate. Tina Mrak in Veronika Macarol sta zato po štirih regatah ostali na 11. mestu (27 točk). Po prvem dnevu sta bili na 16. mestu (30 točk), saj se jima v nobenem izmed dveh plovov ni uspelo uvrstiti med prvo deseterico. Bili sta 13. in 17. Slednja uvrstitev se jima je kot najslabša črtala iz skupnega seštevka. Drugi dan sta plove končali na 5. in 9. mestu ter sta se tako približali najboljšim.

Članki iz rubrike