900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 08.06.2018 16:40:24

Avstrijski teniški igralec Dominic Thiem je prvi finalist drugega turnirja za grand slam

Avstrijski teniški igralec Dominic Thiem je prvi finalist drugega turnirja za grand slam, odprtega prvenstva Avstralije. V polfinalu Roland Garrosa je sedmi igralec sveta Thiem premagal Italijana Marca Cecchinata s 7:5, 7:6 (10) in 6:1. V finalu bo Thiem igral proti zmagovalcu dvoboja med Rafaelom Nadalom in Juanom Martinom del Potrom.

Cecchinato, 72. igralec sveta, je že z uvrstitvijo v polfinale dosegel največji uspeh. Slabi dve uri oziroma dva niza se je 25-letnik iz Palerma zelo dobro upiral leto mlajšemu Avstrijcu, v tretjem pa je povsem popustil. Thiem se je tako razveselil svoje prve uvrstitve v finale enega od štirih največjih turnirjev.


Thiem je ob tem prvi Avstrijec v finalu turnirja za grand slam po Thomas Musterju leta 1995. "Moram se regenerirati in si privoščiti dober zajtrk, da ohranim visoko raven igre. V nedeljo grem na polno," je povedal Thiem in dodal: "Ključ do končnega uspeha je bil drugi niz. Tiebreak je bil izenačen, čeprav si tega nisem želel. Posebej, ko sem zgrešil enostaven volej pri 6:4. To me je zdramilo."

Cecchinato je na poti do polfinala izločil tri nosilce, med njimi tudi nekdanjega prvega igralca sveta in 12-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam, Srba Novaka Đokovića. Pred letošnjim Roland Garrosom na OP Francije sploh še ni zmagal tekme.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike