profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 08.06.2018 18:44:18

Thiem in Nadal finalista Roland Garrosa

Reuters
Avstrijec Dominic Thiem in Španec Rafael Nadal sta finalista teniškega odprtega prvenstva Francije. Thiem je v prvem polfinalu premagal Italijana Marca Cecchinata s 7:5, 7:6 (10) in 6:1, Nadal pa je bil v drugem polfinalu boljši od Argentinca Juana Martina Del Potra s 6:4, 6:1 in 6:2.

Osmi igralec sveta in sedmi nosilec Roland Garrosa Thiem je doslej Nadala premagal trikrat in šestkrat proti njemu izgubil, a je edini, ki je prvega igralca sveta v zadnjih dveh letih premagal na pesku.

Nadal bo v nedeljo v svojem 11. finalu Roland Garrosa lovil še 11. končno zmago.

Dvaintridesetletni Španec, 16-kratni zmagovalec turnirjev za veliki slam, je v Parizu vknjižil 85. zmago.

"Srečen sem, da sem spet v finalu. Vesel sem, da uživam v tenisu. To je nekaj posebnega," je bil kratek Nadal.

Del Potro je v prvem nizu prikazal dobro igro, nadaljevanje pa je bil zanj precej slabše. V drugem in tretjem nizu je povsem popustil, na koncu je izgledal že pošteno izmučen, Nadal pa je še enkrat dokazal, da je kralj peska.


Thiem se je v Parizu razveselil svoje prve uvrstitve v finale enega od štirih največjih turnirjev.

Njegov današnji tekmec Cecchinato, 72. igralec sveta, je že z uvrstitvijo v polfinale dosegel največji uspeh. Slabi dve uri oziroma dva niza se je 25-letnik iz Palerma zelo dobro upiral leto mlajšemu Avstrijcu, v tretjem pa je povsem popustil.

Thiem je ob tem prvi Avstrijec v finalu turnirja za grand slam po Thomas Musterju leta 1995. "Moram se regenerirati in si privoščiti dober zajtrk, da ohranim visoko raven igre. V nedeljo grem na polno," je povedal Thiem in dodal: "Ključ do končnega uspeha je bil drugi niz. Tiebreak je bil izenačen, čeprav si tega nisem želel. Posebej, ko sem zgrešil enostaven volej pri 6:4. To me je zdramilo."

Cecchinato je na poti do polfinala izločil tri nosilce, med njimi tudi nekdanjega prvega igralca sveta in 12-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam, Srba Novaka Đokovića. Pred letošnjim Roland Garrosom na OP Francije sploh še ni zmagal tekme.

Nadal bo v nedeljskem finalu veliki favorit, pa čeprav mu je Thiem letos na peščeni podlagi že prizadejal poraz. "Thiem je izjemen igralec. Je samozavesten. Premagal me je v Madridu, zato se zavedam, da bom moral igrati najboljši tenis," je dejal Nadal.

"Če ga želim premagati, bo moral igrati kot sem to počel proti njemu v Rimu in Madridu. Rafa je proti vsakemu velik favorit. Toda vem, kako igrati proti njemu. Imam načrt. Vse bom naredil, da se mi izide. Proti Rafi ne bom jaz tisti, ki bo pod pritiskom," pa meni Thiem.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike