pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 08.06.2018 21:14:04

Anita Horvat povsem blizu državnemu rekordu na Poljskem

Drago Wernig - TAKA
Slovenska rekorderka Anita Horvat je na 64. atletskem mitingu Janusza Kusocinskiega v poljskem Chorzowu v teku na 400 m v zelo močni konkurenci zasedla sedmo mesto z njenim najboljšim časom sezone. Z 52,07 sekunde se je zelo približala svojemu slovenskemu rekordu (51,94), ki ga je dosegla 14. julija lani v Bydgoszczu.

Nekoliko presenetljivo je zmagala domačinka Justyna Swiety Ersetic (51,11) pred Američanko Allyson Felix (51,35), ki je ena izmed najuspešnejših športnic v zgodovini in ima v lasti šest zlatih medalj z OI in enajst s SP. Swiety Ersetic je bila bronasta na lanskem dvoranskem evropskem prvenstvu v Beogradu, kjer je osvojila tudi zlato na 4 X 400 m, bila pa je članica poljskih štafet, ki so osvajala odličja v zadnjih velikih tekmah, tudi bron na lanskem svetovnem prvenstvu v Londonu.

"Konkurenca je bila izvrstna, boljše si za drugo tekmo sezone ne bi mogla želeti, nora konkurenca, poleg Felixove in Swiety Erseticeve je bila je na startu tudi celotna izvrstna poljska štafeta. Pričakovala sem izid sezone, čas pod 51,41 sekunde, to mi je uspelo in sem zadovoljna. Upam, da se bo raven iz tekme v tekmo izboljševala. Spet sem bila na deveti progi, kar meni ne ustreza najbolj, ker nisem videla tekmovalk pred sabo in sem bila kar malo izgubljena. Mogoče bi sedaj drugi zavoj odtekla malo bolje," je povedala Horvatova.



Že na njeni prejšnji tekmi, prvi v letošnji sezoni, je s časom 52,41 sekunde znova potrdila normo (53,40) za evropsko prvenstvo avgusta v Berlinu.

Tretja je bila tokrat Poljakinja Iga Baumgart (51,71), sledile so njena rojakinja Patrycja Wyciszkiewicz (51,87), Latvijka Gunta Latiševa Čudare, lani evropska prvakinja do 23 let (51,87) in Poljakinja Malgorzata Holub Kowalik (52,02).

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike