profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 26.01.2018 23:46:17

Brest pred pomembno tekmo v boju za obstanek

Igralke Bresta čakajo sproščeno na prihajajočo tekmo.
psno
Prvenstvo v kegljaških ligah se približuje zaključni fazi. Z 12. krogom bodo zaključili drugo tretjino prvenstva.

Na sporedu je kar nekaj zelo pomembnih tekem. Vodilni v moški elitni ligi Konstruktor, ki je pred tednom dni doživel svoj prvi letošnji poraz, bo doma v Mariboru gostil vedno zelo nevarne Hrastničane. Enemon, ki se nahaja v borbi za mesta v Evropi, bo na Taboru odločno krenil v tekmo, saj se zaveda, da bi z morebitnim uspehom prišli še korak bližje k dosegi cilja.

Za Konjičane je misija Evropa verjetno že zaključena, saj so doživeli na začetku drugega dela dva poraza. Toda fantje na čelu s Kirbišem se ne predajajo in bodo poizkušali presenetiti odlični Ljubelj, ki ga vodi reprezentančni trener Blaha. Zelo zanimivo pa bo na sosedskem obračunu v Postojni, kjer gostujejo Goričani. Tudi Proteus je bolj ali manj že izpadel iz boja za Evropo, zato pa so v dobrem položaju Goričani na čelu s Pintaričem, ki so pred tednom dni sneli skalp tudi Konstruktorju. Pomembni tekmi v boju za obstanek pa bosta v Litiji in v Cerknici. Po dveh zaporednih zmagah Jeseničanov so v nevarno cono padli igralci Litije, ki tokrat gostijo favorizirani Calcit, vsaka točka bo za njih velik kapital.

Odličen uvod v drugi del pa je uspel Jeseničanom, ki so se na prvih dveh tekmah zelo izkazali, predvsem tudi z ekipnim rezultatom. Sij-Acroni tokrat gostuje pri zadnjeuvrščenemu Brestu. Zmaga za domače je nujna, saj bi se ob porazu še bolj zacementirali na zadnjem mestu, medtem ko Jeseničanom zmaga verjetno že prinaša obstanek v družbi najboljših.

V ženski ligi bodo zaradi evrolige le tri tekme. V Postojni in Cerknici bosta tekmi pomembni v boju za mesta v Evropi. V Cerknici bo domači Brest gostil Miklavž, ki je trdno na tretjem mestu. Cerkničanke bi se z zmago močno približale. V Postojni pa domači Proteus nujno potrebuje zmago proti Impolu, če še želi razmišljati o pokalu NBC, medtem ko bi se Bistričanke v nasprotnem primeru otresle še enih tekmic. V Kopru pa nas čaka obračun zadnjeuvrščenih ekip med domačo Adrio in Ljubeljem. Tržičankam se močno pozna neigranje mlajše od sester Mejač Urše, zato so v točkovnem minusu. Tokrat bo Ljubelj z Ireno Mejač odločno krenil v tekmo, saj jim zmaga omogoča malce lažje nadaljevanje prvenstva. V primeru uspeha domačink pa bi se te na lestvici izenačile z gostjami.

1. A liga, 12. krog
Moški
Konjice – Ljubelj (14.00)
Konstruktor – Enemon (16.00)
Proteus – Gorica (17.00)
Litija – Calcit (17.30)
Brest – Sij-Acroni (17.30)
Ženske
Proteus – Impol (13.00)
Adria – Ljubelj (13.00)
Brest – Miklavž (14.00).
Celje – Litija 5:3 (3167:2958)
Triglav – Kamnik 7:1 (3357:3204)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike