stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 26.01.2018 22:53:23

Triglav v Nemčijo, Celje na Madžarsko

Lahko Kozmusova kljub težavam odigra odlično?
psno
Danes ob enih popoldne bodo na sporedu tekme drugega kroga evrolige.

Naša pozornost bo veljala tekmam v ženski konkurenci, kjer imamo dva svoja predstavnika. Igralke Triglava odhajajo na gostovanje v nemški Bamberg, kjer jih čaka trenutno najboljša ekipa na svetu, slovita domača Victoria, ki ima v svojih vrstah praktično nemško reprezentanco in nekaj odličnih tujk. Prvo ime pri Nemkah je sicer Ines Maričić, Hrvatica, ki je aktualna svetovna prvakinja in tudi rekorderka.

Za Kranjčanke bo to doslej najtežja preizkušnja v njihovi zgodovini. Mlada ekipa Triglava na čelu z izkušeno reprezentantko Brigito Strelec prihaja v Nemčijo nabirat izkušnje. Svoje letošnje mednarodne cilje so tako ali tako že presegle. Edini pravi adut za morebitno častno točko je seveda Strelčeva. Toda pustimo se presenetiti.

Trener Albin Juvančič je pred odhodom v Nemčijo dejal: "Nimamo kakšnih pričakovanj, saj smo vse že presegli. Želimo si napraviti le dober ekipni rezultat in zapustiti čim boljši vtis. Vsaka morebitna točka bi bila seveda za nas velika in obenem tudi presenetljiva. V vsakem primeru pa lahko vendarle veliko odnesemo iz Nemčije v smislu izkušenj."

Naše prvakinje, igralke Celja, pa odhajajo v Budimpešto k madžarskim prvakinjam Rakoshegyju. Tudi tu so domačinke v prednosti, saj imajo Celjanke kar nekaj težav. Vsekakor pa si želijo doseči pozitiven rezultat, ki bi jim omogočil, na povratni tekmi skupno zmago in ponovno uvrstitev na zaključni turnir.

Trener Lado Gobec ima v letošnji sezoni resnično obilo težav. Še vedno ni znana situacija s Fidelovo, ki ne trenira. Na treninge pa ne hodi tudi mlada Saša Črep, ki sicer študira v Ljubljani, toda enostavno ne najde časa, da bi se lahko resno posvetila kegljanju. Veliko težav pa ima udarna trojka, Rada in Nada Savič ter Anja Kozmus. Vse tri že kar nekaj časa bolehajo, vendar enostavno nimajo časa, da se pozdravijo, poleg tega pa imajo delo v izmenah, kar pomeni, da bo spet katera od njih prišla na tekmo direktno iz službe. Toda to ne jemlje volje trenerju Gobcu, ki je pred odhodom dejal: "Želimo si priti do čim ugodnejšega rezultata, potem pa na povratnem srečanju do skupne zmage, kot smo že lani, ko smo ravno te Madžarke suvereno izločili. Seveda smo optimisti."

Galerija
Značke: kegljanje, evroliga

Članki iz rubrike