GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 26.01.2018 09:56:54

Krka v Izoli, Fužinar v Mengšu

Kema Puconci je med tednom težko (5:4) premagala Mengeš, sedaj pa mora na težko gostovanje k sosedom v Mursko Soboto.
Oste Bakal
Čeprav sta v 13. krogu tekmovanja v I. moški ligi na sporedu lokalna derbija, štajerski v Mariboru in prekmurski v Murski Soboti, bosta tokrat v ospredju spopada v Izoli in še zlasti v Mengšu.

Ekipa Mengša, ki je pred 14 dni premagala Mariborčane in med tednom tesno izgubila v Puconcih, tokrat gosti še tretjega člana "velike četverice", ki si je praktično že zagotovila končnico. V deželi izdelovalcev harmonik tokrat gostuje aktualni državni podprvak s Koroške. In čeprav so Mitja Horvat in soigralci v tem dvoboju favoriti, ne smemo prezreti, da Mengšani, zlasti David Orešnik, trenutno igrajo v odlični formi. Res je sicer, da je težko pričakovati zmago gostiteljev, kljub vsemu pa tudi to ni nemogoče.

Manj možnosti za presenečenje imajo mladi Primorci, ki gostijo aktualne prvake iz dolenjske prestolnice. Kjerkoli gostuje ekipa Krke, so Tilen Cvetko, Peter Hribar in Tilen Novak favoriti, toda pričakovati je, da bo kakšna točka pripadla mladcem iz Izole.

Na prekmurskem derbiju v Murski Soboti so veliki favoriti gostje iz Puconcev, pri katerih odlično igra Tomaž Pelcar, a tudi izkušenih Sobočanov ne gre podcenjevati. Tomaž Roudi in Bojan Pavič sta sposobna marsikoga premagati in zato bodo varovanci gostujočega trenerja Štefana Kovača morali zaigrati na vso moč. Zanimivo bo gotovo tudi na ljubljanskem Kodeljevem, kjer so v rahli prednosti gostje iz Savinjske doline. Andraž Novak, Denis Pintar in Domen Peperko igrajo solidno, a Jure Slatinšek in soigralci bi vseeno morali zmagati. Najlažje delo v tem krogu imajo Mariborčani, ki na štajerskem derbiju gostijo ekipo Ptuja, ki doslej ni osvojila niti ene same točke in tako bo tudi po tem krogu.

V 1. ženski ligi bo posebej zanimivo v Logatcu, kjer gostiteljice v neposrednem boju za končnico gostijo puconsko Kemo. Prekmurke so pred tednom dni presenetljivo premagale ekipo Ptuja, toda na Notranjskem so gostiteljice izrazite favoritinje. Izenačeno bo v Šempetru, kjer bi varovanke domačega trenerja Miroslava Tokića morale premagati gostje z Gorenjske. Kljub vsemu pa ne gre podcenjevati niti ekipe Jesenic.

Aktualne državne prvakinje bodo v Izoli zanesljivo premagale nekdanje prvakinje s Koroške. Muta ima tokrat skromno zasedbo, kajti Vesna Rojko še vedno nima večje podpore mladih soigralk. Tudi na Kodeljevem ne bi smelo biti vprašljivo, kdo bo osvojil dve točki. To so gostiteljice, pri katerih še posebej blesti Lara Opeka, kajti sosede iz Preserja niso nasprotnice, ki bi lahko presenetile. Zanimiv dvoboj se obeta tudi na Ptuju, kjer so gostje iz Zaloga v prednosti, toda tudi Ptujčanke, zlasti njihova prva igralka, lahko osvojijo kakšno točko.

I. SNTL, 13. KROG (VSE SOBOTA, 17.00)
MOŠKI
ŽNTK Maribor – Ptuj
Sobota – Kema Puconci
Mengeš – Fužinar Interdiskont
Arrigoni Izola – Krka
Kajuh Slovan – Savinja Lean rešitve
ŽENSKE
Mahle Letrika – Jesenice
Logatec – Kema Puconci
Ptuj – Vesna Zalog
Arrigoni Izola – Muta
Kajuh Slovan – Preserje



Članki iz rubrike