Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.10.2016 16:15:10
Deli članek:

Slovenske balinarke s SP domov z dvema kolajnama

Zdenko Fajdiga
Sara Jenčič bo slovenski adut v igri v krog.

Čeprav je bila slovenska balinarska reprezentanca močno pomlajena, je ekipa selektorja Jureta Rijavca na svetovnem prvenstvu v Maroku osvojila dve bronasti kolajni - Nina Volčina v hitrostnem zbijanju in Sara Jenčič v bližanju in zbijanju v krog.

Obe Slovenki sta obstali v polfinalu. Prva je v polfinalu dosegla celo državni rekord (40), kar je bil tretji rezultat, Jenčičeva pa je izgubila s Tunizijko Yorso Mhamdi z 21:23.

Poloni Zule je do kolajne zmanjkala le točka v natančnem zbijanju in si je s Kitajko Guo Xiaomin razdelila peto mesto, Kočevko je v klasični igri pred bojem za odličja izločila kasnejša svetovna prvakinja, Italijanka Caterina Venturini. Naša štafeta Volčina - Škoberne je bila skupaj s hrvaško šesta, dvojica Jenčič - Vehovec pa se ni prebila iz zahtevne skupine s Francozinjama Amar in Mailehako ter finalistkama, Srbkinjama Antonjak in Sajić.

Med letošnjimi 19 državami udeleženkami jih je več kot polovica (10) osvojila vsaj eno od kolajno, najuspešnejša je bila Kitajska s petimi. Prav ta azijska država je napovedala kandidaturo za prihodnje SP 2018, leta 2006 je že bil prireditelj Wenzhou. Casablanca bo domačin že tretjega prvenstva zaporedoma prihodnje leto, ko se bodo v Maroku za kolajne potegovali člani.