Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
06.10.2016 21:08:50
Deli članek:

Do najmanj brona tudi Sara Jenčič

Zdenko Fajdiga
Sara Jenčič

Na svetovnem prvenstvu v Casablanci je Slovenija osvojila drugo kolajno in to v bližanju in zbijanju v krog.

Evropska podprvakinja v tej disciplini Sara Jenčič je v četrtfinalu premagala Srbkinjo Natašo Antonjak z 22:20 in si zagotovila najmanj bronasto odličje. V polfinalu se bo spoprijela s Tunizijko Yorso Mhamdi, ki je šele po dodatnih obratih s 30:28 izločila Italijanko Barbaro Zurini. Drugi polfinalni par je Marie (Francija) – Cheng (Kitajska).

Spet se je izkazala Nina Volčina, ki je v polfinalu hitrostnega zbijanja dosegla državni rekord - 40 točk. To je bil žal tretji rezultat, saj sta bili Kitajka Yang Wang in Francozinja Barbara Barthet spet boljši (po 44) in tako je ostalo pri slovenskemu bronu, kar je za Nino imeniten uspeh.

Precej smole je v natančnem zbijanju imela Polona Zule. Z 12 točkami se je prebila med najboljšo osmerico, potem pa v nadaljevanju zmogla le 10 točk, kar je bilo dovolj za delitev petega mesta in odličje je splavalo po vodi. Poloni je zmanjkala le ena točka v tej nepredvidljivi disciplini...

Dobitnice so Suzy Marie (Francija), Fatiha Targhaoui (Maroko), Yorsa Mhamdi (Tunizija) in Barbara Zurini (Italija), ki se bodo v zadnjem nastopu 'dogovorile' o lesku kolajn.