Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ob
ob
07.10.2016 16:05:52
Deli članek:

Dolenjci in Korošice branijo naslova v pingpongu

Oste Bakal
Igralci Krke in igralke Mute po naslovu državnih prvakov v prejšnji sezoni.

Danes se bo začelo novo ligaško državno prvenstvo, kjer bo v treh moških in dveh ženskih ligah nastopilo skupaj več kot štirideset ekip.

V ospredju 26. prvenstva v samostojni Sloveniji sta vsekakor prvi, elitni ligi, kjer naslova iz minule sezone branijo igralci novomeške Krke ter igralke koroške Mute. Obe omenjeni ekipi sta tudi v novem prvenstvu prva favorita, čeprav bo Dolenjcem po odhodu odličnega Darka Jorgića v Italijo nekoliko težje. Kljub temu sta izkušena Uroš Slatinšek in Neven Karković z nekoliko mlajšim Tilnom Novakom in drugimi prihajajočimi mladci sposobna ubraniti naslov. Najtežjo oviro jim bo gotovo znova delala puconska Kema z Bojanom Ropošo in Dominikom Škrabanom na čelu. Močen je tudi koroški Interdiskont, ki se je okrepil z Mitjo Horvatom in Janezom Petrovčičem, v končnico pa bi se spet morali uvrstiti tudi Mariborčani. Vse ostale ekipe so približno izenačene, največ pa je z odhodom Šfiligoja in Roudija izgubila Ilirija.

Ko gre za dekleta, je že na začetku vse odločeno, saj niti ena izmed ekip ni dorasla aktualnim prvakinjam z Mute, kjer imajo odlično ekipo na čelu s sestrama Zalo in Niko Veronik. Korošicam bodo tudi letos najhujše tekmice igralke izolskega Arrigonija, zraven pa sta še ekipi Vesne Zalog in Logatca. Blizu so tudi Ptujčanke, ki podobno kot Vrtojbčanke lahko marsikoga presenetijo in se celo zavihtijo v končnico med najboljše štiri ekipe.

V ospredju prvega kroga v moški ligi je vsekakor prekmurski derbi v Murski Soboti, kjer so sicer favoriti gostje iz Puconcev, a nikakor ne gre podcenjevati niti povratnike v elito. Prvakinja Krka gotovo ne bo imela nobenih težav proti gostom iz prestolnice, Mengeš je v prednosti proti Iliriji, na Kodeljevem pa bo gotovo dramatično, nekoliko več možnosti imajo Izolčani. Še en derbi prvega kroga je preložen na prihodnji teden, Korošci z Raven na Koroškem pa bi morali premagati večkratne državne prvake iz Maribora. Med dekleti, kjer so državne prvakinje iz Mute proste, kaže na to, da bodo vse točke pripadle gostujočim ekipam. 

Pari 1. kroga v I. SNTL, moški (danes ob 17. uri)

Krka - Olimpija

Sobota - Kema Puconci

Kajuh Slovan - Arrigoni Izola

Mengeš - Ilirija

Fužinar - ŽNTK Maribor (13. 8. ob 17.00)

Pari 1. kroga v I. SNTL, ženske (danes ob 17. uri)

Kajuh Slovan - Arrigoni Izola

Letrika Vrtojba - Vesna Zalog

Ptuj - Logatec

Jesenice - Kema Puconci 3:5

(Jančič - Vogrinčič 0:3, Krmelj - Kovačec 1:3, Smolej - Matis 3:2, Krmelj - Vogrinčič 1:3, Jančič - Matis 1:3, Smolej - Harkai 3:2, Krmelj - Matis 3:0, Smolej - Vogrinčič 1:3)

Muta - prosta