Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
10.06.2016 23:25:02
Deli članek:

Idrijčanke s Turkinjami, Krim proti Srbkinjam

Zdenko Fajdiga
Balinarki idrijskega Kolektorja Tinka Novak in Nina Volčina.

Prvo dejanje pokala evropskih balinarskih prvakinj v Idriji, na katerem bo nastopilo osem ekip iz Srbije, Turčije, Francije, Italije, Hrvaške, Monaka in Slovenije, je bil žreb.

Slovenske prvakinje iz ekipe Kolektor Idrija bodo imele za tekmice turško ekipo Bartin. V drugem srečanju v idrijski dvorani se bosta pomerila štirikratni evropski prvak Saint Vulbas (Francija) in Čavle (Hrvaška). Na drugem igrišču v Žireh se bo srbski prvak Dalmatinac iz Rume spoprijel z ljubljanskim Krimom, v drugi tekmi pa Florida (Italija) in Monako.

Za domači Kolektor bodo igrale Nina Volčina, Petra Pivk Lukančič, Jelka Vrhovec, Polona Zule, Sara Jenčič, Tinka Novak, Agica Miklavčič in Klara Bašič, vodil jih bo Franc Miklavčič. Zvezdi v francoski ekipi iz Saint Vulbasa sta Magalin Jouve in Melanie Fabry, v ekipi italijanskih prvakinj bosta igrali Chiara Botieon, Valentina Basei in Serena Traversa.

Hrvaški trener Dean Klarić ima na voljo tudi mlade reprezentantke Elono Ćori, Teo Čenćarević in sestri Virginio in Carrolino Bajrić, Rade Kljajić iz Rume je v Idrijo pripeljal tudi Milico Kolundžija in Milico Popović, v ekipi iz Monaka sta tudi Jessica Samarati in Estelle Abelfo, slovenske podprvakinje Krim iz Ljubljane bodo prav tako v najmočnejši postavi.

Tekmovanje se bo začelo v soboto ob 9.uri s prvimi nastopi v štafetnem zbijanju.