Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.06.2016 21:08:06
Deli članek:

Slovenci do prepričljive zmage proti Slovakom

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na prvem pripravljalnem dvoboju v Ljubljani pred začetkom svetovne lige proti Slovaški zmagala s 3:0 (18, 23, 20). Tekmo sta ekipi odigrali za zaprtimi vrati, v soboto se bosta pomerili še enkrat.

Slovenski odbojkarji so tekmo proti Slovaški začeli z asom Mitje Gasparinija ter dvema protinapadoma za vodstvo z 8:5. Slovaški korektor Peter Mlynarcik je poskrbel za izenačenje na 9:9. Klemen Čebulj je z dvema zaporednima asoma slovaškega stratega Miroslava Palguta pri 12:9 prisilil v prvi polminutni odmor. Z začetnimi udarci Alena Pajenka so Slovenci povedli s 15:10. Po dobrih obrambah Janija Kovačiča in z domiselno igro Dejana Vinčića so Slovenci najprej pobegnili na 20:17, zatem pa je Gasparini dosegel še tri zaporedne ase. Niz je s točko v napadu in s 25:18 zaključil Tine Urnaut.


* Slovenija: Štern, Pajenk 11, Šket 3, Gasparini 12, Hribar, Vinčić 5, Štalekar, Koncilja 4, Klobučar, Kovačič, Ropret, Urnaut 7, Čebulj 15, Purić.


Varovanci Andree Gianija so dobro začeli drugi niz in si na servis Čebulja priigrali vodstvo s 4:1, a so gostje prišli do izenačenja na 7:7 in 8:8. Pri Slovencih je bil nezaustavljiv Urnaut, tako da so ušli na 14:10. Nova manjša serija točk je naše popeljala v vodstvo z 20:17, zatem pa sta sledili dve napaki v napadu, prednost pa se je stopila le na točko. Pri 23:21 Slovenci niso izkoristili možnosti, da bi si priigrali zaključno žogo, z novo napako Slovakov pa so jim jo podarili kar nasprotniki.

V tretjem so Slovenci vodili s 4:1 in po začetnih udarcih Vinčića 8:2. Slovaki so v nadaljevanju z borbeno igro znižali zaostanek, zatem pa je slovaški sprejem zatresel Danijel Koncilja in izid je bil 12:8. Slovenci so dobro odigrali tudi vse protinapade ter prišli do visokega vodstva z 18:9. Slovaki so se še približali na 20:15, a zmage niso ogrozili.

Slovenski selektor je vse tri nize odigral z Dejanom Vinčićem na mestu podajalca, s sprejemalcema Tinetom Urnautom in Klemnom Čebuljem, blokerjema Alenom Pajenkom in Danijelom Konciljo, s korektorjem Mitjo Gasparinijem in liberom Janijem Kovačičem.