Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.06.2016 20:03:51
Deli članek:

Žagar ne da brade

www.mediaspeed.net

Vraževerni Žagar na Danskem neobrit lovi nove stopničke.

Po dirki za VN Poljske, na kateri je najboljši slovenski dirkač Matej Žagar osvojil tretje mesto, se je karavana najboljših voznikov speedwaya ta konec tedna preselila na Dansko. Na tretji od enajstih dirk letošnjega SP, serije Grand Prix, jih v soboto čaka preizkušnja v Horsensu.

Dirka za VN Danske bo po lanski premieri drugič na stadionu Horsens arena, v istoimenskem mestu v osrčju Jutlandije, približno 250 kilometrov zahodno od danske prestolnice. Slovenski dirkač ima na lansko dirko dobre spomine, saj je bil na tem stadionu doslej boljši od njega le domačin Peter Kildemand.

Po njegovih besedah je proga podobna, kot je bila v lanski sezoni, le material, po katerem se bo dirkalo, je nekoliko drugačen: "Zaradi drugačne podlage smo nekoliko spremenili nastavitve in tako sem tudi po tem treningu zadovoljen," je dejal Žagar in dodal: "Vozil bom na motorju, ki me je ponesel do štirinajstih točk v Varšavi in me od takrat dejansko ni razočaral. Verjamem, da bo tako tudi jutri."

Slovenski serijski prvak ima letos najbolj pisano ekipo, saj so v njegovem boksu ob nekdanjem članu AMTK Ljubljana Maticu Voldrihu še poljski in angleški mehanik.

Na sobotni dirki bo Žagar nastopil s kakšen teden staro bradico. "S prijatelji smo ugotovili, da sem vse stopničke doslej osvojil neobrit, zato sem si rekel, pa naj bo in bo tako ta mini bradica ostala še do nedelje, ko imam takoj po nastopu na Danskem še pomembno dirko za svoj poljski klub," pa je malce vraževerja pojasnil Žagar.

V soboto bo imel sicer dokaj neugodno startno številko 11, saj mu vsaj na papirju žreb še tretjič zaporedoma ni bil naklonjen. Dvakrat bo startal s povsem zunanjega položaja, enkrat celo proti kar trem domačim voznikom, tudi lanskemu zmagovalcu Kildemandu.

Pred sobotno preizkušnjo si po štirih točkah iz Krškega in 14 iz Varšave Žagar deli osmo mesto. Do vodilnega Avstralca Chrisa Holderja pa ga loči osem točk. Lani je na Danskem osvojil 12 točk in stal na stopničkah.