Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
20.05.2016 15:15:21
Deli članek:

Odločno in zavzeto proti favoritu že v Zagrebu

Zdenko Fajdiga
Tadej Premru je zadel odločilnega balina.

Konec tedna bodo na programu četrtfinalne tekme evropskega pokala balinarskih prvakov, slovenski bo najprej gostoval na Hrvaškem.

Pred balinarji Lokateksa Trate je pomemben mednarodni nastop v letošnji sezoni. V soboto se bodo v Zagrebu prvič spoprijeli s hrvaškim prvakom Zrinjevcem in poskušali presenetiti favorita. Zagotovo bodo v prvi četrtfinalni tekmi zaigrali odločno in poskušali doseči čim ugodnejši izid. Čeprav 'igra' samo zmaga, pa bi bila dobra igra vzpodbuda pred povratnim dvobojem 28. maja v Škofji Loki.

"Zagrebčani imajo boljše moštvo, kopico reprezentantov, med katerimi prednjačita Leo Brnić in Marino Miličević. Brez dvoma bomo na zelo težki preizkušnji, naša prava priložnost bo  povratna tekma," je pred gostovanjem v Zagrebu povedal vodja škofjeloške ekipa Silvo Korošak, ki je zatrdil, da je moštvo dobro pripravljeno in ni poškodovanih.

V drugih četrtfinalnih obračunih bodo le francosko – italijanski dvoboji in bosta tako zagotovo napredovala po en klub iz Francije in Italije. Drugi pari: BRB Ivrea - La Perosina (oba Italija), Saint Vulbas - CRO Lyon (oba Francija), Pontese (Italija) - Aix les Bains (Francija). Sklepni turnir četverice bo 11. in 12. junija v italijanskem Saviglianu.